Oferte locuri de munca top

Granturile europene pentru IMM-uri, mai putine restrictii

Noi reglementări pentru acordarea de ajutoare nerambursabile (granturi) din fonduri europene pentru IMM-uri urmează să fie adoptate.

Proiectul de act normativ prevede eliminarea condiției ca beneficiarii granturilor să fie doar firmele care au obținut, în exercițiul financiar anterior depunerii cererii de finanțare, o cifră de afaceri de cel puțin echivalentul în lei a 5.000 euro.

De asemenea, dacă un beneficiar de ajutor de stat face parte din categoria întreprinderilor legate și a depus mai multe cereri de finanțare pentru obținerea grantului necesar capitalului de lucru, valoarea cumulată a grantului pentru capital de lucru care urmează să fie acordat nu poate depăși 250.000 euro echivalent în lei la data plății grantului pentru capital de lucru.  Această limită a fost majorată de la 150.000 euro.

Totuși, în situația în care un beneficiar de ajutor de stat cu statut de întreprindere legată care nu se încadrează în categoria IMM-urilor a depus o singură cerere de finanțare, valoarea grantului pentru capital de lucru nu poate depăși 150.000 de euro la data plății grantului.

Fondurile pentru granturile destinate capitalului de lucru se vor aloca de la bugetul de stat și nu includ cofinanțarea beneficiarilor.

Termenele și condițiile de acordare a ajutorului de stat pentru IMM-uri se aprobă prin ordin al ministrului economiei, energiei și mediului de afaceri, în calitate de furnizor de ajutor de stat, ulterior autorizării schemei în condițiile legii.

Proiect de Ordonață de Urgență urmează să modifice OUG  nr. 130 din 31 iulie 2020 privind unele măsuri pentru acordarea de sprijin financiar din fonduri externe nerambursabile, aferente Programului operațional Competitivitate 2014-2020, în contextul crizei provocate de COVID-19, precum și alte măsuri în domeniul fondurilor europene.

 

 

 

 

Citiți și:

Un ansamblu rezidential din provincie a intrat in etapa a doua de dezvoltare

Un proiect va fi demarat, altul amanat, in planurile unui mare dezvoltator imobiliar

Vor incepe lucrarile la un nou ansamblu rezidential

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 6/septembrie 2020

 

Sus
Translate »