Oferte locuri de munca top
ARENA Constructiilor

Hotarari privind proiecte de infrastructura, aprobate de Guvern

În ședința de ieri, Guvernul a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru proiectul consolidare și modernizare a stadionului Giulești „Valentin Stănescu”. În urma lucrărilor stadionul Giuleşti va avea o capacitate totală de 14.000 de locuri pentru spectatori (dintre care 75 de locuri rezervate persoanelor cu dizabilităţi) şi o suprafaţă desfăşurată de 40.491 mp. Durata de realizare a obiectivului este de 21 de luni, iar valoarea totală a investiţiei este de 121,13 milioane de lei.

Finanţarea va fi asigurată de la bugetul de stat, prin bugetele Ministerului Dezvoltării Regionale și Administraţiei Publice și Ministerului Transporturilor (acesta din urmă fiind, prin Clubul Sportiv Rapid, şi beneficiarul obiectivului de investiţii).

Tot în ședința de ieri, Guvernul a mai aprobat alte două hotărâri ce vizează realizarea unor importante proiecte de infrastructură.

Acestea privesc:

* modificarea anexei nr. 2 la Hotărârea Guvernului nr. 399/2014 privind declanşarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată care constituie coridorul de expropriere al obiectivului de investiţii „Autostrada Sebeş-Turda”;

* declanşarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată situate pe amplasamentul suplimentar, care fac parte din coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes naţional „Secţiunea 2A Ogra-Câmpia Turzii pe teritoriul localităţilor Bogata, Cheţani, Cucerdea, Cuci, Iernut, Luduş şi Ogra din judeţul Mureş şi pe teritoriul localităţii Luna din judeţul Cluj din cadrul obiectivului de investiţii de interes naţional Autostrada Braşov-Târgu Mureş-Cluj- Oradea”, aflate pe raza localităţilor Bogata, Cucerdea, Cuci, Iernut şi Luduş din judeţul Mureş.

De asemenea, în ședința de ieri a mai fost aprobat și Memorandumul cu tema: Nota mandat privind negocierea Scrisorii de înţelegere privind avansul dintre România şi Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, în valoare de până la 1, 94 milioane USD, pentru sprijinirea activităţilor preliminare realizării proiectului de construcţie a autostrăzii Ploieşti-Braşov.

 

Citiți și:

75 case in pregatire, in apropierea Bucurestiului

14 km de drum judetean, pregatit pentru modernizare

Interventie de prima urgenta la un mare teatru din provincie

 

 

 Cititi revista ARENA Constructiilor nr 2/ aprilie 2018cop-1-mare

Cititi revista ARENA Constructiilor nr 1/martie 2018

ac1-mare

 

Sus
Translate »