Oferte locuri de munca top

Imprumut extins pentru Magistrala 5, tronson Drumul Taberei – Universitate

La peste 10 ani de la semnarea contractului de finanțare pentru Magistrala 5 Drumul Taberei – Pantelimon, tronson Drumul Taberei – Universitate, este nevoie de prelungirea acestuia cu încă trei ani. Contractul de finanțare a fost încheiat în 2009 între România și Banca Europeană de Investiții (BEI).

Conform unui proiect de Hotărâre de Guvern, suma actualizată a împrumutului este de 169,6 milioane euro, din care până în prezent au fost trase 90 milioane euro.

Împrumutul este destinat achiziției de material rulant, respectiv procurarea a 37 trenuri  noi, din care 13 unități pentru a fi puse în funcțiune pe Magistrala 5 și 24 unităţi care au înlocuit stocul de trenuri vechi utilizate pe liniile existente.

Licitația privind achiziția celor 13 trenuri pentru Magistrala 5 este în curs de evaluare, cu termen septembrie 2020, livrarea fiind estimată la maxim 42 luni de la semnarea contractului.

Prin urmare, pentru a permite finalizarea obiectivelor proiectului, la cererea societății Metrorex S.A., s-a solicitat BEI amendarea Contractului de Finanțare în vederea extinderii datei limită de utilizare a sumelor din împrumut de la 1 iulie 2020 la 31 decembrie 2023.

BEI a răspuns favorabil acestei solicitări și a actualizat și alte termene relevante în cadrul proiectului (data de finalizare a proiectului, respectiv 30 iunie 2024, data de transmitere a raportului final respectiv 31decembrie 2024) și articolele referitoare la înștiințări și notificări.

 

 

 

Citiți și:

Aktor contra Metrorex

Ansamblu rezidential nou, in Bucuresti, in curs de autorizare

Viitor hotel in centrul Bucurestiului, in aprobare

 

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 6/septembrie 2020

Sus
Translate »