Oferte locuri de munca top

In ce conditii va putea fi solicitata racordarea la reteaua electrica

Vor fi stabilite condițiile prin care un utilizator sau un grup de utilizatori vor putea solicita racordarea la rețeaua electrică. Aceasta în cazul în care utilizatorii solicită direct operatorului de distribuție dezvoltarea reţelei electrice de interes public în vederea racordării în baza planurilor de dezvoltare regională şi de urbanism.

Conform unui proiect de ordin, este prevăzută posibilitatea ca şi utilizatorul/grupul de utilizatori să adreseze operatorului de distribuţie concesionar cererea de dezvoltare a reţelei electrice de distribuţie, prin intermediul unui împuternicit.

În acest caz, trebuie îndeplinite următoarele condiții:

* pentru racordarea locurilor de consum este necesară dezvoltarea rețelei electrice de distribuție;

* autoritatea publică informează operatorul sau utilizatorul/grupul de utilizatori asupra faptului că nu poate participa la cofinanțarea dezvoltării de rețea;

*  utilizatorul/grupul de utilizatori doresc să participe la cofinanțarea dezvoltării de rețea.

În cazul în care realizarea investițiilor nu este justificată economic pentru operatorul de distribuție concesionar, acestea se realizează prin cofinanțarea de către autoritățile publice și / sau  utilizatorul/grupul de utilizatori persoane fizice și juridice care au solicitat racordarea la rețea în acea zonă.

Dezvoltarea rețelei electrice necesare pentru racordarea utilizatorilor individuali dintr-un ansamblu de blocuri de locuinţe şi/sau de locuinţe individuale solicitată de un dezvoltator se realizează în conformitate cu prevederile Regulamentului de racordare în vigoare.

Alte prevederi propuse

Pentru a facilita realizarea lucrărilor de dezvoltare de reţele electrice de distribuţie în cazul în care autoritatea publică nu are PUZ și, prin urmare, nu transmite acest document, s-a inclus prevederea conform căreia este posibilă înlocuirea acestuia cu un document similar, aprobat printr-o hotărâre a consiliului local, din care trebuie să rezulte informațiile necesare întocmirii studiului de fezabilitate.

Această modificare a fost solicitată de autoritățile publice locale, care au arătat că în bugetele locale nu sunt prevăzute întotdeauna sume pentru întocmirea acestui Plan urbanistic zonal (PUZ).

S-au adus clarificări privind suportarea cheltuielilor efectuate pentru realizarea studiului de fezabilitate, în sensul că aceste cheltuieli intră în sarcina celui care a solicitat opreratorului dezvoltarea rețelei în vederea racordării, și anume, autoritatea publică, respectiv utilizatorul/grupul de utilizatori, în situația în care solicitantul renunță la cofinanțarea lucrărilor.

 

Descărcați aici Proiectul de Ordin ANRE

 

 

 

 

 

Citiți și:

Statie betoane, statie asfalt si hala de productie pentru firma unei primarii

Mare constructor, in disputa cu CNAIR

Nou hipermarket, in pregatire langa Bucuresti

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/iulie-august 2020

Sus