Oferte locuri de munca top

In ce forma vrea Guvernul sa schimbe achizitiile publice

UPDATAT

Ordonanța de Urgență nr.23/2020 pentru modificarea şi completarea unor acte normative cu impact asupra sistemului achiziţiilor publice a intrat în vigoare în data de 12 februarie 2020, prin publicarea în Monitorul Oficial.

 

***

Ordonanța de Urgență prin care executivul urmărește să simplifice procedurile de achiziție publică este acum înregistrată la Senat pentru dezbatere, cu toate că Ordonanța nu a fost încă publicată în Monitorul Oficial.

Textul Ordonanței poate fi așadar consultat (documentul se află atașat la finalul articolului).

Modificările propuse

Ordonanța de Urgență modifică mai multe acte normative din domeniul achizițiilor publice. Printre schimbările aduse, amintim:

* clarificarea și eliminarea situațiilor artificiale de excludere de la o procedura de atribuire în ceea ce privește plata taxelor și impozitelor

* candidații sau ofertanții trebuie să aibă posibilitatea de a demonstra că implicarea lor în pregătirea procedurii de achiziție nu poate denatura concurența, înainte de orice excludere

* impunerea unor termene fixe de evaluare a ofertelor, detaliate pe tipuri de proceduri, precum și introducerea obligației ca autoritatea contractantă să sancționeze persoanele găsite vinovate de tergiversarea atribuirii contractului de achiziție publică.

Totodata, guvernanții mai propun ca în cazul în care criteriile de atribuire au fost publicate în anunțul de concesionare, iar ordinea de importanță a acestora este necesar a se modifica pentru a se ține seama de o soluție inovatoare ofertată, autoritatea contractantă va publica un nou anunț de concesionare.

 

Descărcați aici OUG nr.23/2020 pentru modificarea şi completarea unor acte normative cu impact asupra sistemului achiziţiilor publice

 

 

 

 

Citiți și:

Ansamblu cu 480 de apartamente, in autorizare, in Bucuresti

Viitoare spatii industriale, cu aproape 7 mii mp sc

Proiect rezidential aprobat, intr-o zona unde vor fi hectare intregi cu locuinte

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/nov – dec 2019

Sus
Translate »