Oferte locuri de munca top

In ce stadiu se afla Autostrada A8

Autostrada Ungheni – laşi – Târgu Neamț – Târgu Mureș (Autostrada A8) se află în prezent în plin proces de pregătire, susțin oficialii. Proiectele celor două sectoare ale autostrăzii se află în stadii incipiente.

Anumite secțiuni din A8 vor fi propuse spre finanțare prin Planul de Relansare și Reziliență (PNRR). De asemenea, proiectul este inclus în Master Planul General de Transport al României, precum și în Planul Investițional pentru Dezvoltarea Infrastructurii de Transport pentru perioada 2020-2030.

Conform unei note informative a Ministerului Transporturilor, situația pentru Autostrada A8 este următoarea :

* Sectorul Târgu Mureş – Târgu Neamț se află în fază de proiectare (completare Studiu de Fezabilitate). În data de 6 noiembrie 2020 au fost avizate corecțiile de traseu în C.T.E CNAIR, iar conform contractului, termenul de finalizare este 25 iulie 2021.

* Sectorul Târgu Neamt – lași – Ungheni – licitația pentru completare/ revizuire/ actualizare studiu de fezabilitate și elaborare P.A.C., P.A.D. și P.T.E. a fost câștigată de societatea Consitrans SRL. Prețul ofertat a fost de 58.830.448 lei. După ce va fi împlinit termenul legal pentru formularea contestațiilor, CNAIR va putea semna contractul cu societatea câștigătoare.

Durata contractului este de 25 de luni de la data de începere a Contractului și este divizată astfel:

– Completarea/actualizarea/revizuirea studiului de fezabilitate – 12 luni;

– Proiect Tehnic de Execuție – 10 luni;

– Asistența tehnică pentru obținerea finanțării și pentru contractarea execuției lucrărilor – 3 luni.

* Pod peste Prut la Ungheni – a fost finalizat Studiul de Fezabilitate, iar procedura de mediu este în derulare.

În prezent, lista proiectelor propuse spre finanţare în cadrul Planului Național de Reziliență și Reformă (PNRR) nu este aprobată.

Ulterior acceptării acesteia, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere – CNAIR S.A va comunica proiectele care vor fi promovate prin PNRR.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 2/aprilie 2021

 

Sus
Translate »