Oferte locuri de munca top

In ce stadiu sunt stadioanele pentru EURO 2020

Trei dintre stadionele care trebuie să fie gata pentru Campionatul European de Fotbal 2020 se află în diferite stadii de execuție sau de pregătire pentru execuție. Cele mai avansate lucrări sunt cele pentru Stadionul Steaua, conform datelor Companiei Naționale de Investiții.

Stadionul Steaua

Stadionul Steaua are un stadiu fizic actual de 15%.  În prezent, se execută lucrări de infrastructură și suprastructură. Totodată, au fost predate și se află în analiză proiectele tehnice de execuție, suprastructura metalică și arhitectura, instalații și amenajări exterioare.

Stadionul Steaua va avea o capacitate de 31.254 de spectatori. In data de 18 iulie 2018 a fost încheiat contractul cu asocierea declarată câștigătoare. Valoarea contractului este de 210.067.331 lei fără TVA, cote și taxe.

În data de 7 februarie 2019 s-a emis Autorizatia de construire de către Primaria Sector 6 Bucuresti. În data de 25 februarie 2019, ulterior notificării ISC cu privire la demararea lucrărilor de execuție, conform prevederilor legale, a fost emis ordinul de începere a lucrărilor de execuție privind noua arenă sportivă.

Stadionul Giulești

La Stadionul Giulești, lucrările de demolare a construcției vechi au fost finalizate și se realizează incinta de piloni forați. De asemenea, s-a depus documentația tehnică în vederea obținerii Autorizației de construire, împreună cu avizele aferente în vederea emiterii ordinului de începere a lucrărilor de construire.

Noua arenă va avea o capacitate de aproximativ 14.000 de locuri (din care peste 250 de locuri pentru persoanele cu dizabilități și însoțitorii lor) și se dorește îndeplinirea criteriilor impuse de UEFA pentru derularea de competiții sportive pentru nivelul de clasificare UEFA 4, astfel încât arena să poată găzdui competiții cu public la nivel național și internațional.

Suprafața totală înierbată va fi de 80mx120 m (inclusiv suprafața de gardă). Arena va cuprinde și zona de sărituri în lungime și zona pistei de alergare 60m outdoor. Complexul va fi prevăzut cu săli de sport pentru diverse discipline sportive precum haltere, box, lupte/judo/karate, tenis/volei/baschet, atletism, precum și săli de forță sau recuperare și pistă de popice. Totodată, va beneficia şi de spații de cazare pentru sportivi, precum și de spații de alimentație publică sau spații administrative.

Stadionul Arcul de Triumf

Pentru Stadionul Arcul de Triumf a fost depusă documentația tehnică în vederea obținerii Autorizației de construire, împreună cu avizele aferente.

În paralel, Ministerul Tineretului și Sportului și Federația Română de Rugby au finalizat procedura de achiziție pentru eliberarea amplasamentului (desființarea construcțiilor existente și de devierea unei conducte de apă care traversa amplasamentul). În cursul zilei de astăzi, dacă nu vor exista contestații, se va semna contractul pentru aceste lucrări.

Stadionul Arcul de Triumf va avea capacitatea de 8.207 de spectatori.

În data de 25 iulie 2018 a fost semnat contractul cu asocierea declarată câștigătoare. Valoarea contractului este de 78.655.931lei fara TVA, cote si taxe.

Noi patinoare

Totodată, CNI are în acest moment în curs de pregătire achiziția publică pentru atribuire contractelor de execuție a Patinoarului din Gheorgheni – jud. Harghita și în curs de promovare indicatorii tehnico-economici pentru Patinoarul de la Târgu Mureș și pentru Patinoarul de la Galați.

Programele implementate de Compania Națională s-au concretizat în cel puțin 20 de obiective de investiții în fiecare județ din România și prin deschiderea a peste 300 de șantiere în toată țara, pe an.

 

 

 

Citiți și:

Cladiri cu 25 etaje, propuse spre construire in nordul Capitalei

O primarie va cumpara terenuri pentru construirea de hale

53 de blocuri, reabilitate termic cu peste 27 mil de euro

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 3/ mai 2019

Sus