Oferte locuri de munca top

In insolventa Octagon a fost numit administratorul judiciar

În procedura insolvenței Octagon Contracting & Engineering, la cererea constructorului, în ședința de pe 5 aprilie a Tribunalului București. a fost desemnat ca administrator judiciar, firma CITR.

Motivele intrării în insolvență sunt creșterea costurilor cu furnizorii și subcontractorii companiei, precum și creșterea prețurilor materialelor de construcții, în condițiile în care unele dintre cele mai importante contracte ale companiei au fost semnate în 2017, la valoarea și costurile pieței de atunci.

Alexandros Ignatiadis, fondator și administrator special Octagon, a declarat: „Ne îndreptăm spre o procedură de reorganizare a companiei, în deplină transparență față de toți partenerii, colaboratorii și angajații noștri. Ne vom respecta toate angajamentele asumate și vom păstra o comunicare deschisă și permanentă pe tot parcursul procesului de restructurare. Activitatea Octagon va continua la aceleași standarde și cu același profesionalism.”

La rândul său Mircea Cotigă, Senior Partner CITR, a spus:„ În următoarea perioadă vom analiza situația societății și vom contura împreună un plan de reorganizare. Suntem încrezători că împreună cu creditorii și conducerea Octagon vom identifica strategia potrivită pentru redresarea companiei.”

Următorii pași în procedură sunt depunerea până la data de 10 iunie 2019 a tabelului preliminar de creanțe și prima adunare generală a creditorilor, care va avea loc pe 17 iunie 2019.

Octagon Contracting & Engineering este pe locul nouă în București după cotă de piață pe sectoare de activitate. Firma de construcții și-a depus solicitarea de intrare în insolvență la sfârșitul lunii martie anul acesta, ocazie cu care a cerut instanței numirea CITR în calitate de administrator judiciar în procedură.

Octagon Contracting & Engineering, înființată în 2005, este cunoscută pentru execuția lucrărilor de infrastructură, structură, consolidare și lucrări geotehnice și civile complexe pentru construcții rezidențiale și de birouri din București și din țară. Sky Tower – cea mai înaltă clădire din România, Complexul Rezidențial Mareșal Averescu 159, Olimpia Tower, Green Court A și B, Hermes Business Campus, Timpuri Noi Office Building, Pasajul Piața Presei Libere, One Herăstrău Park, Orhideea Towers, Business Garden Bucharest sunt câteva dintre cele mai importante proiecte din portofoliul său. În perioada 2009-2012, compania a cunoscut extinderea și spre continentul asiatic, deschizând sucursale în Turcia și Irak, sediul principal fiind stabilit în România.

 

 

Citiți și:

Turn cu 18 niveluri, in curs de autorizare

Un centru de recreere va costa aproape 18 mil euro

Peste 200 de apartamente, in curs de autorizare

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr.2/ aprilie 2019

Sus