Oferte locuri de munca top
ARENA Constructiilor

In iunie incep lucrari de peste 630 mil euro

După predarea amplasamentelor, la începutul lunii iunie va fi emis ordinul de începere a lucrărilor la un important proiect feroviar. Săptămâna aceasta a fost emisă autorizația de construire pentru proiectul de reabilitare a liniei de cale ferată Simeria – Curtici – Frontieră, parte componentă a Coridorului IV Pan European, Tronson km 614+000 – km 470+022 (Simeria)“ Județul Arad și Județul Hunedoara – ETAPA II – amplasament existent și culoar expropriat exclusiv intervalul km 547+625 – km 547+325- culoar expropriat – lungime de 144 km.

Valoarea lucrărilor autorizate este de peste 630 milioane euro.

Proiectul  este derulat de  CNCF„CFR” S.A, sub coordonarea Ministerului Transporturilor și este finanțat din fonduri europene prin programul POIM.

Proiectul prevede reabilitarea infrastructurii liniilor curente și directe din stații, a macazelor și a altor linii din stații, conform noii configurații a stațiilor aprobată la faza Studiu de Fezabilitate.

Lucrările de execuție autorizate sunt următoarele:

* Lucrări de terasamente: lucrări de rambleu și debleu, cca. 2.949.643 mc

* Lucrări de suprastructură c.f.: reabilitarea liniilor curente și directe din stații, a liniilor abătute, a capetelor stațiilor în zona schimbătoarelor, a macazelor și a altor linii din stații.

* Lucrări de consolidare: ziduri de sprijin din b.a., piloți forați, diverse reparații la ziduri de sprijin existente, etc

* Lucrări de artă: 3 tuneluri, 1 polată, 46  pasaje superioare si inferioare și  poduri, 54 podețe

* Lucrări de scurgerea apelor: drenuri, șanțuri, etc

* Lucrări de drum- drumuri întreținere, tehnologice, etc.

* Lucrări de construcții aferente infrastructurii feroviare inclusiv instalații și utilități corespunzătoare: peroane, copertine, pasarele pietonale, construcții anexe (garduri, fundații piloni și stâlpi de iluminat, clădiri-container pentru semnalizări, antene GSM-R, etc)

* Lucrări de relocări/protejări utilități (inclusiv supratraversări și subtraversări): se vor realiza în amplasamentul existent și in culoarul expropriat suplimentar, conform proiectelor avizate de beneficiarii utilităților și legislației în vigoare, după caz, vizate și ștampilate spre neschimbare

* Instalații Feroviare :linie de contact, semnalizare, telecomunicații, energoalimentare, iluminat capete stații , protecția instalațiilor din cale și vecinătate, etc

* Lucrări privind siguranța circulației feroviare: conform proiect și în conformitate cu normele și legislația în vigoare, cu respectarea instrucțiilor specifice pe toată durata desfășurării lucrărilor

* Lucrări de protecția mediului: în conformitate cu Acordul de mediu nr. 20/07.09.2012 emis de Agenția Regională pentru Protecția Mediului Timișoara și cu legislația și normele generale și locale în vigoare.

Valoarea lucrărilor autorizate este de 2.917.026.351 lei fără TVA .

Durata de execuție a lucrărilor este de 3 ani, de la data începerii efective a lucrărilor. Autorizația de construire este valabilă pe toată perioada implementării proiectului, până la finalizarea executării lucrărilor, respectiv până la data semnării procesului-verbal de recepție finală a lucrărilor.

Lucrările autorizate sunt împărțite în patru contracte și vor fi realizate de Asocierea Astaldi SpA Italia – FCC Construccion SA Spania, Asocierea Aktor – Alstom – Arcada și Asocierea FCC Construccion SA Spania – Astaldi SpA Italia – Convensa Spania.

Pentru acest proiect a mai  fost emisă în anul 2017 o autorizație de construire – Etapa I, prin care au fost autorizate lucrările care se desfășoară pe amplasamentul existent, pentru care nu erau necesare exproprieri.

 

Participati la evenimentul organizat de ARENA Constructiilor, joi 7 iunie, la Bucuresti !

 

Parcare park&ride si o noua autobaza, mai aproape de realizare

Reabilitari energetice de peste 17 milioane lei

Viitor parc de circa 4 mil euro

 

 

Cititi revista ARENA Constructiilor nr 3/ mai 2018

Sus
Translate »