Oferte locuri de munca top

In octombrie va incepe refacerea si latirea plajelor, cu 800 mil euro

În luna octombrie vor demara noi lucrări de refacere și lățire a plajelor de pe litoralul românesc. În urma acestora, suprafața plajelor va crește cu 200 de hectare. Este vorba despre faza a doua a programului de ”Reabilitare a zonei costiere”, în valoare de 800 milioane de euro, finanțat din fonduri europene.

Investiția presupune lucrări de înnisipare artificială a zonelor de plajă existente, montarea de diguri de stabilizare a falezelor, ziduri de sprijin etc.

Ministrul Costel Alexe: ” Suprafața plajelor românești va crește cu aproape 200 de ha – adică, de trei ori mai mult față de rezultatele din Faza I a proiectului. Cum vom face asta? Dublând lățimea sectoarelor de plajă incluse în proiect, care au, în prezent, o lățime medie de 40-50 de m și care vor ajunge la circa 80-100 de m. Dar asta nu înseamnă doar mai multe șezlonguri pe plajă, mai multe investiții în turism sau mai mulți turiști care să încapă în noile plaje lărgite, ci și întârzierea cu zeci de ani a eroziunii costiere și protecția vieții oamenilor care trăiesc aici.”

În prima etapă a Fazei II se vor reabilita stăvilarele Edighiol/Periboina și plajele Mamaia, Tomis-Cazino, Agigea, Eforie, iar în etapa a doua, plajele Costinești, Olimp, Jupiter-Neptun, Balta Mangalia – Venus – Aurora, Mangalia-Saturn, 2 Mai.

În acest moment, au fost deja atribuite contracte de lucrări de proiectare și execuție în valoare de 237,387 milioane de euro pentru primele 5 sectoare de plajă din Faza II (stăvilarele Edighiol și Periboina, Mamaia, Tomis – cazino, Agigea și consolidarea falezei și Eforie).

Lucrările vor debuta la începutul lunii octombrie cu reabilitarea stăvilarelor Edighiol și Periboina, grav afectate de eroziunea costieră.

Pentru celelalte 6 sectoare de plajă, din zona de sud (Costinești, Olimp, Jupiter, Balta Mangalia-Venus-Aurora, Mangalia-Saturn, 2 Mai) și pentru consolidarea falezei, se derulează, în prezent, procedura de licitație publică.

 

 

 

 

Citiți și:

Noi spatii de birouri vor fi finalizate anul viitor

Centura unui municipiu va fi construita cu peste 80 mil euro

Viitoare parcare subterana cu peste 200 de locuri

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 6/septembrie 2020

Sus
Translate »