Oferte locuri de munca top

In pandemie, numarul dizolvarilor si suspendarilor de firme a scazut

Cu toate că ne-am fi așteptat ca pandemia să crească numărul firmelor dizolvate sau suspendate în primul semestru al acestui an față de perioada similară a anului trecut, totuși acest lucru nu s-a întâmplat potrivit datelor furnizate de Registrul Comerțului.

La nivelul întregii economii, numărul societăților dizolvate a fost mai mic cu 27%, iar al firmelor suspendate a fost mai mic cu 32% în primul semestru al acestui an față de primul semestru al anului trecut.

Activitatea din construcții din țara noastră a fost relativ puțin afectată de pandemia de coronavirus, după cum arată nu doar cifra de afaceri în creștere, ci și numărul înmatriculărilor de noi societăți comerciale.

Este adevărat, însă, că acest număr este mai mic decât cel din perioada similară a anului trecut când s-a înregistrat un adevărat boom ca urmare a intrării în vigoare a facilităților fiscale pentru angajații firmelor de construcții.

Astfel, pe ansamblul primelor șase luni ale acestui an în întreaga țară au fost înmatriculate 6.527 de firme noi având ca domeniu de activitate construcțiile. Față de perioada similară a anului trecut, se înregistrează o scădere de circa 23%.

În schimb, tot pe ansamblul primelor șase luni din acest an au fost dizolvate 1270 de firme având ca domeniu de activitate construcțiile, mai puține cu 22% față de primul semestru al anului trecut.

Numărul firmelor de construcții suspendate în primul semestru a fost de 329, mai puține cu 33% față de numărul suspendărilor din perioada similară a anului trecut, potrivit datelor ONRC.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/iulie-august 2020

Sus
Translate »