RESIDEO

Inca 200 de locuinte vor fi dezvoltate langa Brasov

Aproape 200 de locuințe urmează să fie livrate în acest an în cadrul ansamblului Sânpetru Residence de lângă Brașov. Acestea se vor adăuga celor 600 de locuințe deja finalizate. Investiția totală în proiect se va ridica la sfârșitul anului la circa 12 milioane de euro.

Dezvoltarea proiectului va continua și în anii următori, pentru 2019 fiind planificată finalizarea unui centru multifuncțional care să reunească servicii bancare, spații de alimentație publică și cabinete medicale, conform agenției imobiliare Coldwell Banker Alpin.

La finalizare, în 2022, întregul proiect ar putea ajunge la un număr total de 1.400 de locuințe.

Piata rezidențiala nouă din Brașov trece prin cea mai bună perioadă a sa.

Aproximativ 2.200 de locuințe se află în acest moment în diferite etape de dezvoltare în Brașov și împrejurimi și ar urma să fie livrate pe piață în acest an.

Anul trecut a adus finalizarea celui mai mare număr de locuințe în ansambluri rezidențiale din istoria postdecembristă a Brașovului, gradul de absorbție fiind estimat la 95%, potrivit unui studiu realizat de Coldwell Banker.

”Brașovul trece printr-o efervescență rezidențială. Estimăm că 2017 a adus finalizarea a 2.100 de locuințe în Brașov și împrejurimi, unde cele mai intense zone de dezvoltare sunt Sânpetru și Cristian. Aproximativ 50% dintre apartamentele nou dezvoltate se adresează segmentului mass market însă observăm o creștere a cererii pe segmentul middle market, pentru apartamente mai spațioase și cu un amplasament mai bun”, afirmă Răzvan Calita, managing partner al Coldwell Banker Alpin.

În acest moment se mai află la vânzare doar aproximativ 100 de apartamente finalizate în 2017.

Pentru acest an agenția estimează o creștere a prețurilor de vânzare de aproximativ 7%, Brașovul urmând să depășească astfel în premieră pragul de 1.000 de euro pe metru pătrat.

”Creșterea prețurilor estimată în acest an vine ca urmare a majorării costurilor de dezvoltare, de la prețurile terenurilor la costurile forței de muncă din construcții, însă ritmul este unul moderat, dacă îl comparăm cu rata inflației și luăm în calcul că vorbim de o perioadă de 12 luni. Înregistrăm și o cerere în creștere din partea mediului de afaceri, în special din sectoarele industriale, IT și automotive, randamentul anual potențial pe segmentul de închirieri fiind de 6% – 7% în euro, ceea ce face ca achiziționarea unui apartament să fie atractivă și din punct de vedere investițional”, explică Răzvan Calita.

De altfel, circa 17% din locuințele cumpărate în cadrul Sânpetru Residence sunt achiziționate în scop investițional, prețurile locuințelor din cadrul proiectului plecând de la 23.500 de euro +5% TVA pentru o garsonieră cu 34 de metri pătrați utili, de la 39.000 de euro plus 5% TVA pentru apartamente cu două camere și o suprafață utilă de 57 de metri pătrați și de la 61.000 de euro pentru case cu o suprafață utilă de 96 de metri pătrați.

 

Citiți și:

Inca un pas pentru construirea unui important spital regional

Licitatie pentru intretinerea periodica a drumurilor

Reabilitarea unui spital judetean, in pregatire

 

 

Cititi revista ARENA Constructiilor nr 1/martie 2018

Sus
Translate »