Oferte locuri de munca top

Incep lucrarile de reabilitare a Palatului Episcopal Greco-Catolic

Clădirea Palatului Episcopal Greco-Catolic, afectată la sfârșitul lunii august de un puternic incendiu, a fost preluată de Primăria Municipiului Oradea spre administrare.

Începând din data de 17 septembrie, constructorul SC Selina va interveni în vederea degajării molozului și luarea măsurilor ce se impun pentru punerea în siguranță pe perioadă limitată a palatului.

După efectuarea acestor lucrări, urmează efectuarea expertizei tehnice și a proiectului tehnic în vederea începerii procesului de refacere și consolidare a imobilului.

Municipiul Oradea va realiza o expertiză de rezistență, care să indice părțile din edificiu care se pot refolosi, respectiv care trebuie demolate.

În a doua etapă, se vor realiza lucrări pentru punerea în siguranță a clădirii, inclusiv zona de acoperiș.

În a treia etapă, se vor realiza reabilitarea și refuncționalizarea efectivă a clădirii, inclusiv partea interioară, conform planurilor inițiale.

Lucrările de consolidare, reabilitare și refuncționalizare a imobilului ar urma să se finalizeze în termen de cel mult trei ani.

La terminarea lucrărilor, Municipiul Oradea va preda proprietarului – Episcopiei Române Unite cu Roma Greco Catolică, de Oradea, parte din imobilul reabilitat, cu destinație de sediu curiei episcopale, în suprafață utilă de minim 1/3 din suprafața totală.

 

 

 

 

Cititi revista ARENA Constructiilor nr.6/sept 2018

Sus
Translate »