BERGERAT

Incep lucrarile la Lot 2 DJ 109 Aschileu – Salaj, din Drumul Bistritei

În vederea începerii lucrărilor de reabilitare și modernizare, cu fonduri europene, a Drumului Bistriței, amplasamentul a fost predat constructorului de CJ Cluj

Este vorba despre sectorul de drum Lot 2 – DJ 109 Așchileu – limită cu județul Sălaj, de la km 20+786 la km 31+976, parte a proiectului cu finanțare europeană „Îmbunătățirea infrastructurii rutiere de importanță regională – Traseu Regional Transilvania Nord, Drumul Bistriței, prin modernizarea și reabilitarea DJ 109 (intersecție DN1C – limita jud. Sălaj) de la km 0+000 la km 31+976”.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean, a declarat: „Ceea ce îmi doresc este să profităm la maxim de vremea bună de afară și, în cel mai scurt timp, lucrările să înceapă în forță.”.

Lucrările de modernizare care vizează tronsonul cuprins între km 20+786 și km 31+976, de la limita cu județul Sălaj și până la intersecția cu drumul județean DJ 109A, pe direcția Așchileu – Vultureni, vor consta într-o serie de operațiuni complexe, în profunzimea drumului, care vor începe de la fundație și se vor finaliza prin aşternerea de covor asfaltic în două straturi  – binder şi strat de uzură.

Acestea urmează a fi executate de Asocierea Dacia Asphalt SRL – Dacia Faber SRL, câștigătoarea licitației organizate în acest sens. Valoarea lucrărilor este de 23.722.413 lei, fără TVA.

În ceea ce privește începerea lucrărilor pe Lotul 1 – DJ 109, Răscruci – Borșa – Vultureni, de la km 0+000 la km 20+786, din cadrul aceluiași proiect, predarea amplasamentului către constructor va avea loc săptămâna viitoare.

 

 

Citiți și:

In Capitala va incepe construirea unui ansamblu cu peste 220 de apartamente

50 mil lei pentru extinderea a doua strazi, din bugetul local

Va creste oferta de spatii logistice

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr.1/ martie 2019

Sus
Translate »