Oferte locuri de munca top

Investitie greenfield de 10 mil. euro in productia de componente auto

 Compania turcească Doğu Pres, cu activitate în domeniul proiectării și producerii de componente auto, va realiza la Iași o investiție de 10 milioane de euro, într-un proiect de tip greenfield.

Noua unitate va produce subcomponente ce se integrează în injectoare diesel și de benzină. Proiectul prevede realizarea unei hale de producție de 10.000 mp, pe un teren cu o suprafață totală de 5 hectare, ceea ce va permite o extindere ulterioară a investiției. Pentru etapa a doua, compania dorește să investească în producția de pompe auto de diverse tipuri.

România a fost selectată ca destinație finală pentru realizarea investiției în urma unui studiu realizat de compania turcească pe parcursul a 12 luni în mai multe țări din regiune.

Reprezentanții Doğu Pres au declarat că au ales România în primul rând pentru că doresc să fie amplasați în Uniunea Europeană, cât mai aproape de clienții lor. Alte argumente au fost: avantajele oferite prin măsurile de ajutor de stat ce sprijină investițiile, precum și posibilitatea de a găsi forța de muncă calificată.

Ștefan Radu Oprea, ministru pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, a declarat: ”Investiția din regiunea de Nord-Est va aduce 250 de noi locuri de muncă și dezvoltarea pe orizontală a economiei locale.”

Compania Doğu Pres a fost înființată în Bursa/Turcia în anul 1989 și este un important producător de componente pentru injectoare auto, cu un număr de aproximativ 600 de angajați.

Printre clienții companiei se numără: Bosch, Delphi, Denso, Compa Sibiu, Schaeffler.

 

Citiți și:

Stirile zilei

Amplu proiect imobiliar pe aproape 4 ha, in pregatire

Un mare centru multifunctional va fi construit in Snagov

 

 

 

Cititi revista ARENA Constructiilor nr.5/iul-aug 2018

coperta-ac5

Sus
Translate »