Oferte locuri de munca top

Investitiile imobiliare, mai mari ca anul trecut

Prima jumătate de an a înregistrat un volum de investiții imobiliare de puțin peste 400 mil. euro, în creștere cu 18% față de aceeași perioadă din 2017, un an care a reprezentat cel mai bun nivel post-criză.

Momentan, investițiile sunt concentrate în mare parte în București, dar pe termen mediu, atenția se va îndrepta tot mai mult și pe orașele regionale, sunt de părere consultanții imobiliari de la Colliers International.

Cele mai importante piețe regionale de birouri – Cluj-Napoca, Timișoara, Iași și Brașov – nu au beneficiat în ultimii 10 ani de livrări comparabile cu cele din Capitală. Astfel, acestea au un stoc de spații moderne de birouri de aproape patru ori mai mic decât al Bucureștiului, în condițiile în care sondajele sugerează că migrația internă se va concentra mai degrabă în aceste orașe. Potrivit Băncii Mondiale, aici s-ar putea stabili în următorii ani puțin peste 730.000 de persoane, de aproape trei ori mai multe decât în București.

Pentru unii investitori cu capital străin, orașele regionale au devenit deja atractive datorită randamentelor bune și potențialului creșterii capitalului.

„Când vorbim despre piața imobiliară din România, cea mai mare preocupare a investitorilor este lipsa de lichiditate. Deși acest lucru poate fi un dezavantaj, ar trebui să existe o schimbare de perspectivă, deoarece un activ imobiliar în sine este nelichid. Este nevoie de mult timp pentru comercializarea și finalizarea vânzării unei proprietăți, dar situația se schimbă treptat”, a declarat Anca Svoronos, Senior Associate Investment &DebtAdvisory în cadrul Colliers International Romania.

 

 

 

Cititi revista ARENA Constructiilor nr.5/iul-aug 2018

coperta-ac5

Sus