Oferte locuri de munca top

Izolatii cu materiale termoizolante noi, in loc de polistiren, in Bucuresti

Reabilitare termică cu materiale termoizolante noi, cu performanțe superioare soluției de termoizolare cu polistiren, soluții și tehnologii noi de aplicare și fixare cu un grad ridicat de calitate, siguranță, comportare și durabilitate în exploatare va fi testată în cadrul unui Proiect pilot de către edilii sectorului 5.

Prin acest proiect, termoizolația aplicată la exterior se va integra într-un ansamblu termoizolant compact sau într-o fațadă cu strat de aer ventilat.

Ca urmare a monitorizării lucrărilor de reabilitare termică care s-au desfășurat în anii anteriori, inițiatorii noului proiect spun că s-au evidențiat o serie de aspecte negative, cauza fiind constituită atât de soluțiile constructive alese, cât și de materialele utilizate în proiectele elaborate pentru execuția acestora.

Materialele utilizate nu au asigurat în timp nivelul de calitate corespunzător exigențelor de performanță esențiale privind asigurarea siguranței în exploatare, a securității la incediu, precum a asigurării rezistenței mecanice și stabilității.

Drept urmare, Primăria Sectorului 5 vrea să reabiliteze termic o clădire din sectorul 5, Calea Ferentari, nr. 72, bl. 20, utilizând tehnologii și materiale inovatoare pentru izolarea termică a fațadelor, astfel încât să se scoată în evidență funcționalitatea sistemului propus.

Pentru reabilitarea termică a blocurilor de locuințe va fi utilizată soluția de poziționare a termoizolației pe fața exterioară a pereților de închidere perimetrală a blocului pentru:

* realizarea unei mai bune protecții termice fără a se reduce suprafața utilă a apartamentelor

* asigurarea tratării unitare din punct de vedere arhitectural – ambiental a blocului de locuințe

* asigurarea continuității proiecției termice în scopul reducerii efectelor punților termice.

Valoarea estimată a investiției este de 1.443.011 lei, cu TVA, din care valoarea lucrărilor de construcții și montaj este de 1.141.101 lei, cu TVA. regimul de înălțime al clădirii ce va fi reabilitată este Parter + 3 Etaje.

Având în vedere că Ferentari este o zonă intraurbană, izolată din punct de vedere social s-a avut în vedere identificarea unui imobil amplasat pe o arteră importantă de circulație, pentru a putea urmări progresele  făcute de proiect, nu doar prin intermediul activităților ci și prin intermediul rezultatelor vizibile în timp.

 

 

 

Cititi revista ARENA Constructiilor nr.5/iul-aug 2018

coperta-ac5

Sus
Translate »