Oferte locuri de munca top

KÉSZ – RESPECT ȘI INOVAȚIE. DE LA STRUCTURI ISTORICE LA TEHNOLOGII DE ULTIMĂ ORĂ

”Vestigiile trecutului sunt mărturia tradiției seculare a culturii noastre. Umanitatea consideră astăzi monumentele ca fiind parte a unei moșteniri comune a umanității ce trebuie păstrată pentru generațiile viitoare în toată bogăția și autenticitatea lor.” – formulează cartea internaționala referitoare la conservarea și restaurarea monumentelor de la Veneția.

Lucrările de conservare și restaurare sunt interesante, captivante, complexe și trebuie să respecte principiile stabilite în mod multidisciplinar, care fac apel la toate științele și toate tehnicile, care pot contribui la studiul și la salvarea patrimoniului construit. Necesită un respect și o atenție profesională deosebită, un volum de cunoștințe vast, adânc.

Echipa KÉSZ România este pregătită pentru o astfel de sarcină serioasă, cauză pentru care ne-au fost încredințate două contracte de reabilitare.

  1. Biserica și mănăstirea franciscană din Gherla, care a fost construită în secolul al XVIII.-lea. Prin lucrările actuale am reabilitat structura de acoperiș, am schimbat învelitoarea, vor fi cusute și injectate fisurile structurale, vom reface tencuielile, vom pune în evidență și vom conserva picturile murale, vor fi restaurate și refăcute vitraliile care s-au distrus în timpul celui de al doilea război mondial, vom reabilita pardoseala, parțial subzidim fundațiile. Instalațiile de încălzire, rețeaua electrică, iluminatul se vor înlocui în totalitate, vor fi noi.2.Biserica Sfântu Mihail, cel mai important monument istoric din Cluj este în curs de reabilitare de către echipa KÉSZ. Structura de acoperiș, șarpanta istorică extrem de complexă, va fi schimbată parțial, zidurile de piatră vor fi restaurate, conservate, fisurile structurale injectate. Rețelele electrice și sistemul de iluminat interior de asemenea vor fi schimbate. Turnul cu o înălțime de 80 m, simbol a Clujului, va primi o scară interioară din structură de oțel, care va permite, -în mod permanent și în siguranță deplină-, vizita turiștilor, asigurând o atracție deosebită centrului istoric din Cluj-Napoca.

Activitățile principale pentru KÉSZ România rămân clădirile industriale, facilitățile de producție moderne, cu complexitate mărită, de ultimă generație unde cunoștințele noastre acumulate, valoarea adăugată de noi poate fi evidențiată în mod eficient. În aceste clădiri, în afară de structurile optimizate, detaliile funcționale și sistemele de instalații, prezintă un capitol important. Echipele specializate de instalatori ai societății KÉSZ, rezolvă cele mai complexe sarcini referitoare la sisteme de încălzire, aer condiționat, ventilații, rețele electrice cu curenți tari și curenți slabi, sisteme de răcire/congelare pentru depozite cu regim special.

Cu aceste cunoștințe aplicate am reușit să construim la o calitate și un termen peste  așteptările beneficiarilor, fabrica de piese micro-electronice Systronics-Cicor din Arad și construim fabrica Zollner din Satu Mare.

Clădirile de birouri clasa A prezintă solicitări tehnice din ce în ce mai sofisticate, provocatoare.

Avem ocazia să executăm în mod simultan cele mai exigente două clădiri de birouri din Cluj.

Prima clădire este sediul central administrativ al Băncii Transilvania, nominalizată ca cea mai importantă bancă privată din România.

– A douaclădire este Hexagon Offices&Apartments, investiție proprie a Grupului KÉSZ.

Parelel cu reabilitări, cu lucrări industriale moderne, ne focusăm și spre inovare.

Ne putem mândri, cu faptul că societatea KÉSZ România a fost partenerul firmei DOKA în implementarea în premieră în România a sistemului Concremote.

Serviciul inovativ Concremote deja este un partener de neocolit la multe șantiere. Tehnologia face posibilă monitorizarea în timp real a evoluției rezistenței betonului și a dezvoltării excesului de căldură din hidratare în diferite faze ale execuției. De exemplu: în funcție de rezistența betonului se vor determina termenele pentru decofrare, perioadele pentru tratamente ulterioare, cea mai apropiată perioadă pentru pretensionare prin post-întindere. Măsurarea dezvoltării/generării căldurii este importantă pentru observarea solicitărilor, pentru observarea comportării structurilor pe baza variațiilor de temperatură. Prin aceasta pot fi evitate fisurile și deteriorarea ulterioară a structurii. Pe baza rezultatelor măsurării rezistenței betonului, pot fi luate măsuri adecvate, procesele de construcție pot fi accelerate și costurile pot fi reduse. Pe lângă aparatul Concremote, Doka oferă versiunea îmbunătățită Concremoteplug.In. Montat direct în sistemul de cofraje a plăcilor Concremoteplug.In ne determină data exactă a decofrării.

Sloganul firmei ”WE BUILD ON KNOWLEDGE” (”Construim pe știință”) este valabil pe cea mai largă scală, de la structuri istorice până la tehnologii de ultimă generație. Numai în acest mod putem răspunde în mod responsabil la cele mai serioase cereri, putem rezolva peste așteptări sarcinile încredințate de Beneficiari.

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr.8/ nov-dec 2018

 

Sus
Translate »