Oferte locuri de munca top

La ce bani ar putea spera anul viitor primariile

Cât de mulți bani vor putea împrumuta anul viitor primăriile este stabilit prin plafonul privind finanțările rambursabile ce pot fi contractate de către unitățile/subdiviziunile administrativ – teritoriale.

Acesta este prevăzut în Strategia fiscal – bugetară pentru perioada 2020-2022, care stabilește principiile, obiectivele și prioritățile fiscal-bugetare ale Guvernului pentru perioada 2020 – 2022.

Guvernul își va asuma răspunderea în Parlament pentru această strategie fiscal – bugetară.

Astfel, Strategia pentru anul 2020 prevede că plafonul privind finanțările rambursabile, ce pot fi contractate de către unitățile/subdiviziunile administrativ-teritoriale, este în sumă de 1,2 miliarde lei, același nivel ca și anul acesta.

Spre deosebire de anul 2019, anul viitor plafonul privind tragerile din finanțările rambursabile contractate, sau care urmează a fi contractate de către unitățile/subdiviziunile administrativ-teritoriale, este în sumă de 1,3 miliarde lei fiecare.

Valoarea aferentă finanțărilor rambursabile, care poate fi autorizată pentru o unitate/subdiviziune administrativ-teritorială, este în 2020 de maximum 100 milioane lei anual, la fel ca anul acesta.

Plafonul privind emiterea de garanții de către Guvern, prin Ministerul Finanțelor Publice şi de către unitățile/subdiviziunile administrativ-teritoriale, este de 8 miliarde de lei, pentru anul 2020 ca și în 2019.

 

 

Citiți și:

In Capitala va fi construit un pod pentru fluidizarea traficului

Cum evolueaza preturile de vanzare a locuintelor pe masura dezvoltarii unui mare ansamblu rezidential

”Cu siguranta vom mari tarifele anul viitor”

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/nov – dec 2019

Sus
Translate »