Erdbewegung-Osteuropa

La ce costuri să te aștepți când apelezi la o firmă de mutări mobilă

Trebuie să te muți din locuința actuală sau ai găsit un nou sediu pentru compania ta și ești în căutarea unor servicii de relocare? Nu știi la ce costuri să te aștepți sau ce ar trebui să urmărești în oferta unei firme de mutări mobilă?

Iată o listă de lucruri de care trebuie să ții cont atunci când te-ai decis să faci o estimare financiară pentru mutarea bunurilor la o nouă adresă:

Află care este costul perceput de firma de mutări mobilă în funcție de distanțe

Costurile percepute pentru mutări de mobilă diferă în funcție de zona de deplasare (dacă este un transport local, național, sau internațional). Dacă, de exemplu, sunt solicitate mutări de mobilă în București, costurile de transport vor porni de la 100 ron, în timp ce pentru provincie sunt stabilite costuri per kilometru (minim 1 ron/km). În plus, este esențial să știi că prețul per km pentru transporturile interne diferă de cel pentru  transporturile internaționale.

Cere o estimarea de cost în funcție de volumul de bunuri pe care urmează să-l transporți

Pentru a câștiga timp și a obține o estimare de cost rapidă, încearcă să anticipezi ce volum de bunuri urmează să transporți la noua adresă. Dacă poți face o astfel de estimare, orice firmă de mutare mobilă va putea să îți facă o ofertă direct pe e-mail sau chiar la telefon. Atunci când alegi, însă, o companie de mutări mobilă este important să ții totodată cont și de referințele pe care aceasta le are pe piață și de promptitudinea cu care vor răspunde la solicitarea ta.

Verifică dacă există și alte costuri decât cele de transport (de exemplu evaluarea lucrării)

Orice companie serioasă de mutări nu va percepe un cost separat pentru estimarea telefonică, pe e-mail sau de la fața locului. În mod normal această estimare este un serviciu oferit implicit de firmele de transport mobilă, fie că se concretizează sau nu execuția de servicii.. Asigură-te că este specificat clar acest lucru pe website-ul firmei de mutări mobilă sau în oferte și contracte, pentru a evita costurile ascunse.

Identifică în oferta firmei de mutări mobilă dacă mai există și alte servicii care îți pot fi de folos (altele decât cele de mutări mobilă)

Atunci când te pregătești să schimbi adresa (locuinței sau companiei) ești, cu siguranță, preocupat de mult mai multe aspecte decât cele legate de transportul efectiv. Este posibil să ai în egală măsură nevoie de debarasare mobilă, depozitare, recondiționări, servicii de zugrăvire sau pentru instalații sanitare și termice. Există la ora actuală firme de mutări mobilă care asigură astfel de servicii complementare.

Află dacă oferă pachete de servicii pentru contractele mai complexe

Mai multe servicii înseamnă, de obicei, și o ofertă mai bună de preț. Conceptul este simplu și adesea practicat de companiile de servicii. Iar cele de mutări mobilă nu fac excepție. Fidelizarea clienților reprezintă o prioritate inclusiv pentru astfel de firme, iar ofertele de tipul pachete de servicii sunt instrumente la îndemână pentru a atinge acest obiectiv. Întreabă telefonic, prin e-mail sau verifică direct pe website-ul companiei dacă aceasta include în oferta ei astfel de pachete de servicii.

 

Sus
Translate »