RESIDEO

La ce sa fii atent cand alegi un pistol de aplicare spuma poliuretanica

Daca esti meserias, montator de usi/ferestre, sau utilizator obisnuit care vrea sa faca treaba temeinica, merita sa alegi in cunostinta de cauza un pistol de aplicare spuma poliuretanica.

De ce?

 • Pana la 30% din randamentul unei spume este dat de tipul pistolului.
 • Un pistol de calitate are durabilitate in timp, facand astfel economii, mai ales daca folosesti frecvent.
 • Ca orice unealta, trebuie sa te ajute sa-ti faci treaba si sa fie cat mai usor de folosit, cu maner ergonomic, incat sa nu oboseasca mana sau sa genereze pozitii incomode in timpul utilizarii.
 • Ca sa fie sigur in timpul aplicarii (sa nu aiba scurgeri de spuma, gaz, etc) prin locuri nepermise.

Un pistol de calitate te va ajuta sa dozezi corespunzator volumul si consistenta spumei, sa eviti pierderile si sa lucrezi curat, sigur si eficient.

L-am intrebapt pe Teodor Constantin, B2B Sales Manager la PENOSIL, care sunt aspectele cele mai relevante la un pistol de aplicare spuma poliuretanica:

 • Sa aiba zona de infiletare cu valva tubului de spuma din material de calitate (otel inoxidabil teflonat), cu filet rezistent, care sa asigure infiletare ermetica si rezistenta filetului in timp.
 • Supapa din aceasta valva are o “biluta” ce trebuie sa fie corect “calibrata” deasupra cilindrului, si sa nu permita deteriorare sau depuneri de spuma in timp, incat sa se inchida/deschida corespunzator.
 • “Robinetul” de reglare a debitului de gaz propulsor din tubul de spuma sa fie ergonomic, cu filet rezistent incat controlul dozajului sa se poata face usor si precis.
 • Teava pistolului este de preferat sa fie acoperita cu PTFE (Teflon), atat exterior cat si interior. In felul acesta spuma nu se lipeste de tub iar curatarea pistolului este mult mai usoara. Daca folosesti un pistol cu teava neteflonata, este absolut necesara curatarea temeinica a pistolului cu cleaner. 
 • Duza trebuie sa fie din material rezistent (otel inoxidabil, nichel/aliaj crom nichel), incat sa nu se rupa/zgarie la folosire si prin atingerea de zidarie, tamplarie sau alte elemente corozive (mecanic sau fizic/chimic). Duza trebuie sa aiba posibilitatea adaugarii unei extensii (adaptor din plastic) pentru a permite accesul in zonele greu accesibile ale aplicatiei.
 • Un maner ergonomic este intotdeauna superior, caci face modul de lucru mai usor, creste precizia in aplicare si randamentul intregii lucrari de montaj se maximizeaza.
 • “Tragaciul” trebuie de asemenea sa fie din material rezistent si mecanismul de actionare a lui sa reziste unui ciclu cat mai lung, fara sa se creeze “joc”.

Pistoalele pentru aplicare spuma de la PENOSIL sunt cunoscute printre profesionisti ca fiind unele dintre cele mai performante si durabile de pe piata din Romania. PENOSIL produce spume poliuretanice de inalta calitate, iar importanta folosirii lor cu un pistol profesional este mare, cu acestea obtinandu-se o productivitate cu 10%-15% mai mare decat in cazul altor pistoale profesionale si o structura celulara uniforma si fara goluri a spumei intarite, aspect foarte important pentru eficienta termoizolatoare a spumei din rost”.

Iata, pe scurt, si alte beneficii ale pistoalelor pentru aplicare spuma de la PENOSIL

 • Pistolul de spumă este furnizat împreună cu 4 piese de prelungire: piesă de prelungire de 200 mm (2 bucăți), piesă de prelungire de 50 mm (2 bucăți).
 • Rezistent la solvenți, cu un mâner ușor, din PVC.
 • Adaptorul universal având o acoperire din teflon ușurează curățarea.
 • Acul din oțel inoxidabil cu o acoperire exterioară din teflon previne lipirea spumei.

Cum se foloseste un pistol pentru spuma poliuretanica se poate vedea aici:

PENOSIL este brandul principal al Wolf Group, unul dintre liderii internationali in productia de spume poliuretanice si materiale chimice pentru constructii, cu fabrici in Estonia, Spania, Rusia si Brazilia si subsidiare/activitati de distributie in peste 80 de tari, printre care si Romania.

Sus
Translate »