RESIDEO

Legile achiziilor publice, modificate pentru bancile internationale

Pentru ca băncile internaționale să poată participa la licitațiile pentru atribuirea de proiecte, cu preponderență  în domeniul infrastructurii. Guvernul intenționează să ia măsuri în special pentru transparentizarea sistemului de licitații, dar și în privința unei eventuale modificări a legislației.

Vicepremierul Ion Marcel Ciolacu a comunicat reprezentanților BERD măsurile concrete pe care Guvernul intenționează să le ia în acest sens, cu ocazia unei unei întâlniri la Palatul Victoria.

România are proiecte blocate de peste 3 – 5 ani și a devenit o tradiție a unor companii de a crea aceste blocaje. Avem nevoie de suport tehnic din partea BERD și a Băncii Mondiale. Marea problemă până acum a fost sistemul de licitație și legislația din această zonă, pe care încercăm să o facem mai fluidă“, a afirmat viceprim-ministrul Marcel Ciolacu.

În ceea ce privește proiectul legii Parteneriatului Public Privat, care se află în prezent la Ministerul Finanțelor, viceprim-ministrul Ion Marcel Ciolacu a precizat că, la sfârșitul săptămânii viitoare, va fi definitivată forma finală și va fi transmisă spre consultare partenerilor internaționali.

La rândul său, ministrul Finanțelor, Ionuț Mișa, a solicitat reprezentanților BERD  o reevaluare a dobânzilor și a condițiilor de acordare a creditelor pentru România.

Reprezentanții BERD au exprimat dorința de a continua angajamentele existente în România în domeniul pieței de capital și în cel al infrastucturii, dar și de a finanța proiecte în noi sectoare, cum ar fi cel al irigațiilor sau al turismului.

Sus
Translate »