Oferte locuri de munca top

Legile din constructii, propuse din nou spre modificare

Noi modificări sunt propuse de un grup de parlamentari, atât de la putere, cât și din opoziție, pentru principalele legi ale sectorului de construcții: Legea nr.10 / 1995 privind calitatea în construcții și Legea nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții.

Noul proiect de lege vizează introducerea de obligații pentru dezvoltatorii imobiliari.

Inițiatorii propun ca investitorii, persoane fizice sau juridice, care finanțează și realizează investiții sau intervenții la construcțiile existente în sensul legii, vor fi obligați să realizeze rețelele edilitare aferente, anterior emiterii autorizației de construire.

De asemenea, se prevede ca operatorii serviciilor de utilități publice să aibă obligația de a obține autorizația de construire pentru instalația de racordare anterior emiterii autorizației de construire.

Execuția lucrărilor de racordare se va face în baza contractelor de execuție încheiate cu constructorii atestați și se va realiza în termenele prevăzute în contractul de racordare.

Totodată, noul proiect legislativ vizează inclusiv Legea nr. 50 /1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții. Deputații propun ca autorizația de construire să se emită numai după realizarea drumurilor la strat de uzură.

Inițiatorii motivează schimbările propuse prin faptul că cererea tot mai mare de locuințe noi, precum și lacunele legislative, le permit dezvoltatorilor să introducă în piața imobiliară spații cu destinația de locuințe, la standarde necorespunzătoare privind echiparea cu utilități, care să corespundă condițiilor și exigențelor de calitate a vieții, punând chiar în pericol siguranța și viața locatarilor.

Vă amintim că obligația dezvoltatorilor de a construi drumuri pentru proiectele imobiliare ce urmează să fie construite de aceștia a intrat și în atenția autorităților locale din municipiul Brașov. La începutul lunii iunie, dezvoltatorii din zona Tractorul au trebuit să prezinte autorităților locale un plan de lucrări pentru modernizarea a șase străzi pentru care s-au emis deja autorizații de construire în diverse faze. În caz contrar, aceștia riscau să piardă autorizațiile.

 

Citiți mai multe detalii despre celelalte propuneri de modificare a Legii nr. 10 / 1995 privind calitatea în construcțiiaccesând următorul link:

https://www.arenaconstruct.ro/legea-calitatii-in-constructii-noi-propuneri-legislative/

 

Descărcați aici Propunerea legislativă

 

 

 

 

Citiți și:

Viitoare cladire cu 8 niveluri in zona ultracentrala a Bucurestiului

Cu cat s-au scumpit materialele pentru constructii, in acest an

Teren pregatit pentru dezvoltarea de blocuri cu 11 etaje, in Capitala

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 4/ iunie 2019

Sus