Oferte locuri de munca top

Legitimatiile expertilor tehnici, verificatorilor de proiecte si auditorilor energetici

Experții tehnici, verificatorii de proiecte și auditorii energetici pentru clădiri își pot exercita în continuare profesiile reglementate pentru care au fost atestați chiar dacă legitimațiile le expiră.

Pe perioada stării de urgență, toți specialiștii cu activitate în construcții pentru care MLPDA este autoritate competentă, ale căror legitimații prin care se confirmă valabilitatea dreptului de practică expiră în această perioadă își pot exercita în continuare profesiile reglementate pentru care au fost atestați. Aceasta fără a mai avea obligația depunerii cererii de prelungire a dreptului de practică și a documentelor prevăzute de actele normative din domeniu pentru susținerea acesteia la sediul MLPDA.

Dosarele de candidatură depuse în condițiile legii în vederea susținerii examenelor de atestare tehnico-profesională pot fi transmise, pe perioada decretării stării de urgență, exclusiv electronic, la adresa birou.atestări@mdrap.ro.

Legitimațiile rămân valabile având în vedere prevederile Anexei nr.1 la Decretul Președintelui României nr.195/2020 privind instituirea stării de urgență pe teritoriul României:

* Capitolul II, art. 14: Se menține valabilitatea documentelor eliberate de autoritățile publice care expiră pe perioada stării de urgență;

* Capitolul VII, art.50: Pe durata stării de urgență, autoritățile administrației publice centrale și locale vor lua măsuri pentru organizarea activității astfel încât să fie evitat, pe cât posibil, contactul direct între persoane, inclusiv prin utilizarea mijloacelor electronice de comunicare.

 

 

Citiți și:

Norme pentru racordarea, bransarea la retelele din Bucuresti

Distribuitorii de materiale de constructii, in dificultate din cauza pandemiei de coronavirus

Proiectele imobiliare ale unor dezvoltatori straini continua

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 1/martie 2020

 

Sus
Translate »