Oferte locuri de munca top

Lucian Sova: Firmele de constructii trebuie sa dea dovada de seriozitate

Obținerea greoaie a autorizațiilor de construire, întârzierea exproprierilor și birocrația excesivă sunt probleme semnalate de către antreprenorii marilor proiecte de infrastructură ministrului Transporturilor, ieri, cu ocazia unei întâlniri de lucru.

Antreprenorii au semnalat lipsa acută a forței de muncă. Ministrul Lucian Șova a declarat că se lucrează la un mecanism legal care să rezolve această problemă.

De asemenea, ministrul Transporturilor a spus că realizarea proiectelor de infrastructură de transport este o responsabilitate a administrației în parteneriat cu firmele de construcții care trebuie să dea dovadă, la rândul lor, de seriozitate, dupa cum se arată în comunicatul Ministerului Transporturilor.

„Nu am înregistrat progresele pe care mi le-aș fi dorit în sensul realizării obiectivelor de o manieră mai eficientă. Șantierele nu funcționează astăzi la parametri pe care ni i-am propus împreună. Am toată determinarea să monitorizez, să contribui la rezolvarea oricăror probleme administrative. Orice solicitare administrativă aveți, nu ezitați să o adresați Ministerului Transporturilor. În măsura în care competențele îmi permit voi interveni alături de managementul CNAIR și CFR S.A. în rezolvarea problemelor administrative în cel mai scurt timp cu putință. Susțin atât eforturile antreprenorilor, cât pe cele ale beneficiarilor în atingerea obiectivelor propuse în contracte pentru realizarea proiectelor de dezvoltare şi reabilitare a infrastructurii rutiere şi feroviare, însă cer mai multă implicare din partea antreprenorilor”, a spus ministrul Transporturilor, Lucian Șova.

Ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, a precizat că România are fonduri europene consistente pentru infrastructura de transport (6,6 miliarde euro), dar absorbția banilor europeni se face cu ajutorul antreprenorilor care trebuie să implementeze proiectele.

Rovana Plumb a declarat că sunt două probleme majore: întârzieri în execuția lucrărilor – între 12 și 84 de luni și nepredarea lucrărilor executate pentru că antreprenorii nu au făcut cereri de plată. „Avem 15 proiecte fazate, în valoare de un miliard de euro, care sunt contracte deja încheiate și pentru care nu primim facturi de la constructori. Sunt întârzieri în ceea ce privește cererile de plată. Sunt toate sumele asigurate, dar așteaptă situațiile de lucrări pentru rambursare. Mă îngrijorează că nu putem să avansăm”, a spus Rovana Plumb.

 

Participati la evenimentul organizat de ARENA Constructiilor, joi 7 iunie, la Bucuresti !

 

Citiți și:

Reabilitarea strazilor cu 112 mil euro

Mari proiecte pentru fluidizarea traficului rutier, aprobate

In doua saptamani va demara construirea a circa 150 de locuinte

 

 

Cititi revista ARENA Constructiilor nr 3/ mai 2018

Sus