Oferte locuri de munca top

Lucrari hidrotehnice, prioritizate din lipsa de finantare

O serie de lucrări hidrotehnice ar putea fi amânate din lipsă de finanţare după ce Administraţia Naţională “Apele Române” a primit o alocare bugetară de 23,2 milioane de lei.

Solicitările pentru realizarea investiţiilor asupra bazinelor aflate în administrare pentru 2017 au fost de 258 de milioane de lei, mai mari de peste 10 ori decât suma primită.

Astfel creditele bugetare primite vor fi folosite pentru finanţarea a 22 de obiective de investiţii.

În aceste condiţii a fost realizată o prioritizare, la nivel de administraţii bazinale a acestor obiective de investiţii, fiind pus accent pe lucrările ce pot fi realizate în anul curent.

Intrebați despre pericolul de distrugere a podului rutier de pe DN 1R din cadrul proiectului Amenajare Valea Călata, reprezentanții Ministerului Apelor au răspus că aceasta nu este influenţată de modul și tipul de derulare a investiţiei. Ministerul de resort spune că va face toate demersurile necesare în speranţa unei rectificări bugetare pozitive pe anul 2017.

Lucrarea pentru amenajarea Valea Călata a fost demarată în 2008 și beneficiază de finanţare prin BDCE și Guvernul României desfășurându-se prin Compania Naţională Apele Române.

Investiţia cuprinde lucrări de regularizare a albiei Văii Călata și construirea unor lacuri de acumulare în amonte de satele Sâncraiu și Călăţele, judeţul Cluj.

Lucrările au fost sistate din lipsă de fonduri.

În acest moment există riscul distrugerii podului de pe DN 1R care ar duce la izolarea a douăzeci de localităţi din zonă, precum și izolarea localităţilor în aval și a DN1, valea  Călata fiind afluentul Crișului Repede.

 

 

Revista Rasfoieste revista ARENA Constructiilor , editia mai 2017 (click aici)

TopJobs  –  Oferte locuri de munca in constructii (click aici)

NewsletterPrimesti gratuit stirile ARENA Constructiilor ! click aici!

Sus
Translate »