Oferte locuri de munca top
TOPUL Constructorilor

Lucrarile in constructii au crescut cu 14,5%, in primele cinci luni

Volumul total al lucrărilor de construcţii a înregistrat o creștere de 14,5% în primele cinci luni ale acestui an, comparativ cu perioada similară din 2018, ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate. Potrivit datelor Institutului Național de Statistică, la clasificarea pe elemente de structură, volumul lucrărilor de construcțiile noi s-a majorat cu 23,6%.  Creşteri au fost înregistrate și la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 1,6%, dar şi la lucrările de reparaţii capitale cu 1,2%.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut la clădirile rezidenţiale cu 28,5%. Cea mai mare creștere înregistrată în primele cinci luni ale anului a avut-o volumul lucrărilor la construcţiile nerezidențiale, de 31,7%, în timp ce pe segmentul clădirilor inginerești s-a înregistrat o creștere de 2,8%.

În luna mai a acestui an, comparativ cu luna precedentă, volumul lucrărilor de construcţii a crescut, ca serie brută, cu 5,8%, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a scăzut cu 7,6%.

Conform INS, faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, în mai 2019, volumul lucrărilor de construcţii a crescut atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate. Astfel, ca serie ajustată, volumul lucrărilor de construcţii s-a majorat cu 19,6%. Pe elemente de structură s-au înregistrat creşteri la lucrările de construcţii noi cu 25,9% şi la cele de întreţinere şi reparaţii curente cu 24,7%. Lucrările de reparaţii capitale au scăzut cu 10,3%. Pe obiecte de construcţii, seria ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate indică creșteri ale volumului lucrărilor de construcţii la clădirile nerezidenţiale (+55,5%) şi la cele rezidenţiale (+49,0%). Construcţiile inginereşti au scăzut cu 3,1%.

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/ iul-aug 2019

Sus
Translate »