Oferte locuri de munca top

Lucrarile in constructii au scazut cu 2,6%

Volumul lucrărilor de construcţii a înregistrat o scădere de 2,6% în primele opt luni ale acestui an, comparativ cu perioada similară a anului trecut, ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate.

Potrivit datelor Insitutului Național de Statistică, la clasificarea pe elemente de structură, volumul lucrărilor de construcțiile noi a scăzut cu 5,4%.  Creşteri au fost înregistrate la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 5,1% şi la lucrările de reparaţii capitale cu 2,9%.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la clădirile rezidenţiale cu aproape 29%. Volumul construcţiilor inginereşti a crescut cu 11,7%, iar cel al clădirilor nerezidenţiale cu 1,9%.

În luna august 2018, comparativ cu aceeași perioadă a anului 2017, volumul lucrărilor de construcţii a fost mai mic cu 8,9%.  De asemenea, volumul lucrărilor de construcţii noi a fost mai mic cu  14,7% , al lucrărilor de întreţinere şi reparaţii curente cu 2,1%. S‐au înregistrat creşteri la lucrările de reparaţii capitale cu 13,2%.

Pe obiecte de construcţii, au avut loc scăderi la construcţiile de clădiri rezidenţiale cu 41,9% şi la clădirile nerezidenţiale cu 13,5%. Creşteri au fost înregistrate la lucrările de construcţii inginereşti cu 12,6%.

 

 

 

Citiți și:

Peste 3 hectare pentru dezvoltare rezidentiala

40 mil euro pentru centura unui municipiu

Un judet investeste peste 20 mil lei pentru reabilitarea drumurilor

Cine va moderniza un drum de peste 27 km

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr.7/oct 2018

01

Sus
Translate »