Oferte locuri de munca top

Luna mai, in constructii

Volumul lucrărilor de construcţii a fost în luna mai a acestui an mai mic cu 2,2% decât cel din luna aprilie, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, potrivit celor mai recente date comunicate de Institutul National de Statistică.

Scădere a fost la lucrările de reparaţii capitale (-8,1%), la lucrările de construcţii noi (-2,3%) şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (-1,4%).

Pe obiecte de construcţii, au fost înregistrate creșteri ale volumului lucrărilor la clădirile nerezidenţiale, cu 1,9%, și la clădirile rezidenţiale, cu 1,6%, dar s-a înregistrat și o reducere a volumului lucrărilor de construcţii inginereşti cu 5,9%.

Comparativ cu luna mai de anul trecut, volumul lucrărilor de construcţii a fost în luna mai a acestui an mai mare cu 14,3%, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate.

S-au înregistrat creşteri la lucrările de reparaţii capitale (+62,5%), la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+39,7%) şi la lucrările de construcţii noi (+2,6%).

Pe obiecte de construcţii, au fost creșteri ale volumului lucrărilor de construcţii inginereşti (+32,6%) şi clădirilor rezidenţiale (+13,0%). În schimb, volumul lucrărilor de construcţii la clădirile nerezidenţiale a scăzut cu 3,9%.

Pe ansamblul primelor cinci luni din acest an, comparativ cu perioada similară a anului trecut, volumul total al lucrărilor de construcţii a fost mai mare cu 23,7% ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate.

A crescut volumul lucrărilor de întreţinere şi reparaţii curente (+63,6%), cel al lucrărilor de reparaţii capitale (+50,2%) şi al lucrărilor de construcţii noi (+11,2%).

Pe obiecte de construcţii, seria ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate evidențiază creșterea volumului construcţiilor inginereşti (+39,4%), clădirilor rezidenţiale (+19,8%) şi al clădirilor nerezidenţiale (+8,4%).

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/iulie-august 2020

 

Sus
Translate »