Oferte locuri de munca top

Mai multi bani pentru cele patru stadioane UEFA Euro 2020

Pentru a asigura în conditii optime asistența tehnică în pregătirea și derularea programelor de investiții, având în vedere complexitatea investițiilor și mărirea numărului de personal, Compania Națională de Investiții SA are nevoie de mai multe fonduri.

Soluția propusă, printr-un proiect de OUG, vizează creșterea de la 5% la 8% a cotei forfetare CNI din valoarea devizului general al investițiilor. Majorarea se adaugă la valoarea investiției și se încasează de CNI SA la semnarea contractului și ulterior pe parcursul execuției lucrărilor.

Conform inițiatorilor proiectului, această soluție vine să asigure resursele CNI, în principal pentru realizarea la standarde internaționale a celor patru stadioane (Ghencea, Giulești, Ștefan cel Mare, Arcul de Triumf) necesare pentru Turneul final al Campionatului European de Fotbal 2020.

Majorarea este impusă în principal de creșterea costului în asigurarea managementului investiției din partea investitorului/beneficiarului, costuri fără de care nu pot fi realizate investițiile în condițiile legislației în domeniu.

Pe piața liberă, spun inițiatorii proiectului de OUG, aceste activități sunt realizate de societăți independente specializate pe un singur tip de servicii (diriginți de șantier între 1% – 3%, supervizori  – circa 1000 euro/zi, manageri de proiect între 10% – 20%, etc) cu costuri mult mai mari, majorând valoarea investiției cu mult peste acest procent.

Proiectul de OUG mai propune următoarele aspecte:

* în cazul obiectivelor de investiții pentru care au fost aprobați indicatorii tehnico-economici și nu sunt încheiate contracte de achiziție publică de lucrări, se va proceda la actualizarea devizului general și la reaprobarea indicatorilor tehnico-economici, în condițiile legii.

* în cazul obiectivelor de investiții pentru care au fost aprobați indicatorii tehnico-economici și sunt încheiate contracte de achiziție publică de lucrări, se poate proceda la actualizarea devizului general pentru restul rămas de executat la data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe, și, după caz, la reaprobarea indicatorilor tehnico-economici, în condițiile legii, cu condiția existenței acordului prealabil al operatorului economic, parte a contractului de achiziție publică de lucrări.

 

 

 

Citiți și:

Un milionar local va demara a doua etapa a unui ansamblu imobiliar

Viitor ansamblu rezidential pe un teren de 3,6 ha

Proiect amplu de extindere a retelelor de apa

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr.2/ aprilie 2019

Sus
Translate »