Oferte locuri de munca top

Mai multi inspectori vor controla instalatiile sub presiune, instalatiile de ridicat

Au intrat în vigoare noile modificări din cadrul legislației Inspecţiei de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune şi Instalaţiilor de Ridicat, ca urmare a publicării lor în Monitorul Oficial.

Astfel, a fost schimbat regimul finanțării ISCIR, din finanțarea de la bugetul de stat la finanțarea din venituri proprii. De asemenea, au fost completate funcțiile ISCIR și au fost aduse clarificări și completări cadrului de reglementare.

În consecință, salarizarea personalului ISCIR se va realiza potrivit reglementărilor aplicabile personalului instituțiilor publice finanțate integral din venituri proprii.

ISCIR funcționează cu 5 inspecţii teritoriale care nu sunt dimensionate adecvat necesităţilor. Organizarea conduce la imposibilitatea asigurării prezenței reprezentanților ISCIR în cel mai scurt timp la locul producerii unui accident, nemaifăcând posibilă stabilirea cu exactitate a cauzelor și împrejurărilor care au condus la producerea unor astfel de evenimente. Astfel, de acum vor funcționa 13 inspecții teritoriale fără personalitate juridică.

Totodată, ISCIR funcţiona cu dificultate având doar 105 posturi din care 64 de inspectori de specialitate care au în responsabilitate întregul domeniu de activitate (instalaţii sub presiune, instalaţii de ridicat, parcuri de distracţii, domeniul nuclear şi supravegherea pieţei) pe teritoriul României (circa 480.000 de echipamente înregistrate şi un număr de peste 9.200 de persoane juridice autorizate). Noul număr maxim de posturi aprobat este de 280.

Structura instituţiei nu permitea inspectorilor ISCIR o verificare în termenele prevăzute a tuturor deținătorilor de instalații şi nici a persoanelor fizice și juridice care activează în domeniul reglementat, situație care conduce la sporirea gradului de periculozitate a utilizării echipamentelor. În plus, solicitările/petițiile transmise către ISCIR sunt soluționate cu întârziere, cauza fiind lipsa cronică de personal, motiv pentru care au fost efectuate aceste modificări.

 

 

 

Citiți și:

Peste 600 de apartamente vor fi construite in cadrul unui proiect din Capitala

Problemele legate de obtinerea autorizatiilor ii reorienteaza pe dezvoltatori catre alte proiecte

Mari dezvoltatori vor demara peste o luna construirea unor vile de lux

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 6/ sept 2019

Sus
Translate »