TOPUL Constructorilor
Oferte locuri de munca top

Mai multi muncitori straini pe piata fortei de munca

Contingentul de lucrători străini nou admiși pe piața forței de muncă din România este propus să fie mărit, întrucât mai multe avize de angajare/detașare au fost eliberate până la jumătatea anului, față de aceeași perioadă din 2018. Cu toate acestea, deficitul de forță de muncă este în creștere, fapt pentru care numărul de lucrători străini trebuie mărit, conform unui proiect de Hotărâre a Guvernului.

Astfel, este propusă suplimentarea cu 10.000 a contingentului de lucrători nou admiși pe piața forței de muncă în acest an.

Conform Inspectoratul General pentru Imigrări, în perioada 01.01.2019 – 23.06.2019 au fost eliberate 10.840 avize de angajare/detașare, după cum urmează:

* lucrători permanenți – 9.554;

* lucrători detașați – 760;

* lucrători înalt calificați – 130;

* persoane transferate în cadrul aceleiași companii – ICT – 287;

* lucrători transfrontalieri – 62;

* lucrători sezonieri – 45;

* lucrători au pair – 1;

* lucrători stagiari – 1.

Totodată, este nevoie de majorarea contingentului de lucrători întrucât, în comparație cu aceeași perioadă a anului 2018, când au fost eliberate 4091 avize de muncă/detașare, se observă o creștere cu 165% a numărului de avize de muncă/detașare eliberate.

De asemenea, un alt motiv pentru care este necesară majorarea numărului de lucrători străini este faptul că din totalul locurilor de muncă vacante înregistrate în primele cinci luni ale anului 2019, care au fost puse la dispoziția persoanelor aflate în căutare de un loc de muncă aflate în evidenţele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă, 64.091 au fost declarate în mod repetat de către angajatori ca fiind neocupate.

 

 

 

Citiți și:

Un proiect cu 150 de case va fi demarat in toamna

Inca 400 de apartamente vor fi construite in Capitala

Un cunoscut om de afaceri continua investitiile imobiliare

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/ iul-aug 2019

Sus
Translate »