Felicitare Anul Nou

Mai putine cereri pentru constructia de locuinte noi

În luna iulie a acestui an, la nivel național, au fost eliberate 4.225 autorizaţii de construire pentru clădiri rezidenţiale, mai puține cu 4,6%, faţă de luna iulie a anului trecut, potrivit celor mai recente date furnizate de Institutul Național de Statistică.

Dintre autorizațiile eliberate în luna iulie a acestui an, peste 65% sunt pentru zona rurală.

Pe perioada primelor șapte luni, anul acesta, au fost eliberat 24.570 autorizaţii de construire pentru clădiri rezidenţiale, mai puține cu 1,5% faţă de perioada corespunzătoare a anului precedent.

În luna iulie 2019 faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, se remarcă o scădere a numărului de autorizaţii de construire eliberate pentru clădiri rezidenţiale (-205 autorizaţii), scădere reflectată în următoarele regiuni de dezvoltare: Bucureşti-Ilfov (-444 autorizaţii), Sud-Muntenia (-49) şi Vest (-3). Creşteri au fost în următoarele regiuni de dezvoltare: Nord-Vest (+147 autorizaţii), Nord-Est (+64), Sud-Est (+54), Centru (+23) şi Sud-Vest Oltenia (+3) .

În perioada primelor șapte luni din acest an, s-au înregistrat scăderi în următoarele regiuni de dezvoltare: Bucureşti-Ilfov (-464  autorizaţii), Vest (-378) şi Nord-Est (-94). Creşteri au fost în următoarele regiuni de dezvoltare: Sud-Est (+302 autorizaţii), Nord-Vest  (+127), Centru (+88) şi Sud-Vest Oltenia (+39). Regiunea de dezvoltare SudMuntenia a rămas la acelaşi nivel al autorizaţiilor eliberate pentru clădiri rezidenţiale.

 

 

 

Citiți și:

Nou turn, in pregatire in Capitala

La primavara va demara un proiect cu aproape 200 de case

Investitori francezi vor construi un nou ansamblu comercial in Capitala

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/ iul-aug 2019

Sus
Translate »