Erdbewegung-Osteuropa

Mai putine firme noi in constructii

Apetitul antreprenorilor pentru înregistrarea de noi firme de construcții a scăzut anul acesta, față de perioada similară a anului trecut. Aceasta și în condițiile în care, în primele luni ale anului trecut, a fost o creștere explozivă a înregistrării de noi firme în construcții, ca urmare a intrării în vigoare a facilităților fiscale acordate acestui sector.

Astfel, numărul de înmatriculări de persoane fizice și juridice cu activitate de construcții la Registrul Comerțului a scăzut cu circa 32%, în primele patru luni ale acestui an, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

Mai exact, numărul acestora a scăzut de la 6.034 la 4.116. În luna aprilie a acestui an au fost 566 de înmatriculări în acest sector.

Suspendări și insolvențe, mai puține anul acesta

Numărul profesioniștilor din construcții intrați în insolvență pe perioada primelor patru luni din acest an a fost de 225, mai mic cu circa 26% față de anul trecut, când numărul acestora s-a ridicat la 305.

Tot în această perioadă, 232 de firme au fost suspendate, în scădere cu 36,78% față de primele patru luni ale anului 2019. În luna aprilie, 19 firme din construcții au fost suspendate.

Mai puține noi agenții imobiliare

Înmatriculările cu obiect de activitate tranzacții imobiliare au fost tot în scădere, cu 26,4% mai puține înregistrări în perioada ianuarie-aprilie 2020 comparativ cu aceeași perioadă a anului 2019. În luna aprilie au fost 53 de astfel de înmatriculări.

În cazul tranzacțiilor imobiliare, în primele patru luni ale acestui an au intrat în insolvență 13 firme, cu aproape 63% mai multe firme față de patru luni ale anului 2019. În luna aprilie a acestui an nici o firmă nu a intrat în insolvență.

Totodată, în această perioadă au fost suspendate 49 de firme, în scădere cu 24,6% față de primele patru luni ale anului trecut. În luna aprilie au fost suspendate 9 firme.

În total, pe perioada primelor patru luni din acest an au fost înregistrate la Registrul Comerțului 29.780 de firme. Numărul lor este mai mic cu 46,9% decât cel din perioada similară a anului trecut. Numărul insolvențelor a fost în scădere, cu 32,7%, la fel și cel al suspendărilor, cu 39,15%.

 

 

 

Citiți și:

Blocuri cu 230 de apartamente, in autorizare

Spatii de depozitare, extinse cu 5 mii mp

Centru comercial in pregatire langa Capitala, pe mai mult de 1 ha

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 3/mai 2020

Sus
Translate »