Oferte locuri de munca top

Mai putine lucrari in constructii

Volumul lucrărilor de construcții a scăzut, în primele patru luni ale anului 2017, atât ca serie brută, cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, cu -5,8%, respectiv cu -8%, potrivit datelor furnizate de Institutul Național de Statistică.

Ca serie brută, pe elemente de structură, scăderile se reflectă la lucrările de întreținere și reparații curente, cu -23,5%, precum și la lucrările de reparații capitale, cu -22%. Lucrările de construcții noi au crescut cu +3,8%. Pe obiecte de construcții au avut loc scăderi la construcțiile inginerești și la clădirile nerezidențiale cu -27,8%, respectiv cu -7,3%. Clădirile rezidențiale au crescut cu +68%.

Ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, pe elemente de structură s-au înregistrat scăderi la lucrările de întreținere și reparații curente și la lucrările de reparații capitale, cu -22,2% fiecare. Lucrările de construcții noi au crescut cu 3,3%. Pe obiecte de construcții, volumul lucrărilor de construcții a scăzut la construcțiile inginerești cu -24,6% și la clădirile nerezidențiale cu -9,2%. Volumul lucrărilor de construcții a crescut la clădirile rezidențiale cu +51,4%.


Aprilie 2017 comparativ cu aprilie 2016
Volumul lucrărilor de construcții a scăzut, ca serie brută, cu 19,6%. Pe elemente de structură s-au înregistrat scăderi la lucrările de reparații capitale cu -43,6%, la lucrările de întreținere și reparații curente cu -40,7% și la lucrările de construcții noi cu -5,7%. Pe obiecte de construcții, volumul lucrărilor de construcții a scăzut la construcțiile inginerești cu -40,1% și la clădirile nerezidențiale cu -7,1%. Creșteri au fost la clădirile rezidențiale cu 39,7%.

Ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcții a scăzut cu -15,3%. Pe elemente de structură s-au înregistrat scăderi la lucrările de întreținere și reparații curente cu -38,3%, la lucrările de reparații capitale cu -38,1% și la lucrările de construcții noi cu -3,7%. Pe obiecte de construcții, volumul lucrărilor de construcții a scăzut la construcțiile inginerești cu -38,3% și la clădirile nerezidențiale cu -5,5%. Creșteri au fost la clădirile rezidențiale cu +42,5%.

 

Aprilie 2017 comparativ cu martie 2017
Volumul lucrărilor de construcții a scăzut, ca serie brută, cu -11,6%, scăderea fiind evidențiată la lucrările de reparații capitale cu -42,1%, la lucrările de întreținere și reparații curente cu -8,6% și la lucrările de construcții noi cu -6,9%. Pe obiecte de construcții au avut loc scăderi la clădirile rezidențiale (-15,5%), la construcțiile inginerești (-11,6%) și clădirile nerezidențiale (-8,2%).

Ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcții a scăzut pe total cu -7,6%, scăderea fiind evidențiată la lucrările de reparații capitale cu -33%, la lucrările de întreținere și reparații curente cu -19,9% și la construcțiile noi cu -4,4%. Pe obiecte de construcții, volumul lucrărilor de construcții a scăzut la clădirile rezidențiale cu -13,5%, la construcțiile inginerești cu -11,4% și la clădirile nerezidențiale cu -6,9%.

 

 

Revista Rasfoieste revista ARENA Constructiilor , editia iunie 2017 (click aici)

TopJobs  –  Oferte locuri de munca in constructii (click aici)

NewsletterPrimesti gratuit stirile ARENA Constructiilor ! click aici!

Sus
Translate »