Oferte locuri de munca top

Mare producator de materiale de constructii si-a retras cererea de insolventa

Înainte de a intra în perioada Sărbătorilor Pascale, un mare producător de materiale de construcții,  mai precis care are ca obiect de activitate ”fabricarea betonului”, a depus la Tribunalul București cerere de insolvență, solicitând protecția Legii 85/2014.

Totuși, compania și-a retras cererea de insolvență, după cum ne-a declarat Ion Roșu, acționar majoritar și administrator al Corsaru Roşu Impex 93 SRL Bucureşti.

Ion Roșu ne-a spus: “Am renunţat la solicitarea de insolvenţă. Corsarul Roșu Impex a împlinit 26 de ani de activitate pe piaţă și nu intră în insolvenţă, decât dacă e musai. A fost vorba doar despre un conflict cu un creditor, o firmă de leasing. Le-am spus că, dacă îmi pun abuziv niște penalităţi, eu intru în insolvenţă și ei nu mai recuperează niciun ban.

Noi le-am dat bilete la ordin în alb ca și garanţie, iar ei le-au completat cu niște sume aberante, fapt ce a dus la poprirea conturilor noastre. Şi, într-adevăr s-a blocat contul și nu ne mai puteam desfășura activitatea. Astfel, am fost nevoiţi să solicităm intrarea în insolvenţă. Le-am spus celor de la societatea de leasing că, odată demarată acestă procedură, nu o să mai recupereze niciun ban de la noi sau o să-i recupereze peste cinci ani.

Apoi, am vorbit cu avocaţii, am fost și am discutat cu reprezentanţii firmei de leasing, ne-am înţeles, astfel că am retras cererea de insolvenţă. A contat foarte mult și faptul că aveam o relaţie de 15 ani cu societatea respectivă.

În domeniul nostru, ne desfășurăm cu dificultate activitatea, deoarece nu avem fonduri, nu avem acces la credite de bun simţ, și se întâmplă să mai întârzii cu plata. Însă aceste societăţi pun niște dobânzi penalizatoare de 200%, la fel ca și cămătarii.”

Potrivit celor mai recente date disponibile la Ministerul Finanțelor, societatea Corsaru Roşu Impex 93 SRL Bucureşti a realizat în anul 2017 o cifră de afaceri de peste 58,5 milioane lei, cu un număr mediu de 105 angajați. În același an pierderea netă înregistrată a fost de peste 3,4 milioane lei.

Grupul de firme Corsaru Roșu are cinci direcții de afaceri: betoane și agregate, transport internațional, transport aerian și dezvoltări imobiliare.

Potrivit portal just.ro, primul termen de judecată a fost stabilit de Tribunalul București pe 16 mai 2019.

 

 

Citiți și:

Cladiri cu pana la 25 de etaje, propuse in cadrul unui amplu ansamblu mixt

Proiect imobiliar controversat in centrul Capitalei

Preturi mai mari, cerere redusa, pentru betoane

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 3/ mai 2019

Sus