Oferte locuri de munca top

Ministrii sustinuti de Dragnea, vizati de remanierea lui Tudose

tudoseRemanierea Guvernului este tema discuțiilor dintre liderii partidului aflat la putere, care se întâlnesc astăzi începând cu 13:30, la sediul PSD.

Încă de aseară primul ministru Mihai Tudose a anunțat că intenționează să facă mai multe schimbări în Guvern, schimbări cu care se pare că șeful PSD Liviu Dragnea nu este de acord. Iar acest dezacord l-ar fi făcut pe Tudose să spună despre relația sa cu Liviu Dragnea: „N-aş putea spune că suntem într-un moment fericit al relaţiei dintre noi”.

Dezacordurile dintre premier și șeful PSD sunt destul de mari de vreme ce s-a vorbit de eventuala demisie a lui Mihai Tudose. Dar, se pare că primul ministru este sprijinit de mai mulți lideri locali ai PSD.

Premierul Mihai Tudose a anunțat va lua o decizie săptămâna aceasta cu privire la plecarea unor miniștri din Guvern.

Vizați de remaniere sunt miniștrii Sevil Shhaideh, Rovana Plumb și Viorel Ilie. Unele surse îi menționează și pe ministrul Transporturilor Răzvan Cuc, ca și pe cel al Educației, Liviu Pop.

Ministrul Dezvoltării Regionale, Sevil Shhaideh este acuzată de abuz în serviciu de către DNA în dosarul Belina. În acelaşi dosar, DNA a cerut şi încuviinţarea urmăririi penale pentru Rovana Plumb, ministru delegat pentru Fonduri Europene. De asemenea, pentru ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul, Viorel Ilie, DNA a cerut urmărirea penală pentru instigare la infracţiunea de folosire de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii. Legat de posibilitatea demisiei sale, premierul Tudose a precizat că mulți colegi din PSD i-au cerut să nu plece de la conducerea Executivului.

Sus
Translate »