Oferte locuri de munca top

Mita de 10% pentru atribuirea contractului de lucrari

Gheorghe Ștefan, fostul primar din Piatra Neamț (2004-2014), a intrat din nou în atenția procurorilor anticorupție, cu toate că se află în detenție și a fost deja condamnat în alte două dosare, fiind suspectat pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.

Direcția Națională Anticorupție susține că fostul vicepreședinte PD-L ar fi pretins de la administratorul unei societăți comerciale 10% din contractul unor lucrări, cu promisiunea că va influența rezultatul de atribuire.

„Banii respectivi au fost pretinși de inculpatul Ștefan Gheorghe în schimbul promisiunii acestuia de a interveni pe lângă persoane din conducerea Agenției de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit în vederea influențării rezultatului procedurii de atribuire a respectivului contract de lucrări. În temeiul acestei înțelegeri, în cursul anului 2011, printr-un intermediar, inculpatul Ștefan Gheorghe a primit de la reprezentantul acelei societăți comerciale, în numerar, suma de 200.000 lei”, arată comunicatul DNA.

Rechizitoriul face referire la o procedură publică de atribuire pentru un proiect finanțat din fonduri nerambursabile, desfășurată în 2009. La acea vreme, Gheorghe Ștefan era primarul orașului Piatra Neamț. Democrat-liberalul a ocupat fotoliul de edil timp de 10 ani, între 2004 și 2014. În urmă cu trei ani, acesta a fost acuzat în dosarul „Microsoft”, unde a fost și condamnat până la urmă.

Astfel, „Pinalti”, așa cum mai este edilul cunoscut de opinia publică, se află deja în penitenciar, după ce a fost condamnat la 6 ani de închisoare cu executare în dosarul „Microsoft”.  Dintre cele patru persoane condamnate în dosarul menționat, fostul finanțator al echipei de fotbal Ceahlăul a primit cea mai mare pedeapsă. Ba mai mult, la începutul acestui an, Gheorghe Ștefan a primit o nouă condamnare, în dosarul „Strong Montaj”, unde a fost găsit vinovat pentru două infracțiuni.

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție mai precizează că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

 

Revista –    Rasfoieste revista ARENA Constructiilor , editia aprilie 2017 (click aici)

TopJobs  –  Oferte locuri de munca in constructii (click aici)

NewsletterPrimesti gratuit stirile ARENA Constructiilor ! click aici!

Sus