Oferte locuri de munca top

Mita de milioane de euro pentru reconstituirea unui drept de proprietate

O mită de 13 mii euro și terenuri de peste 2 milioane de euro a fost pretinsă pentru reconstituirea dreptului de proprietate asupra unei suprafețe de teren la care ar fi fost îndreptățită familia martorului.

Procurorii DNA au dispus efectuarea urmăririi penale și reținerea pentru 24 de ore a unui agent de poliție din județul Timiș în sarcina căruia s-a reținut comiterea infracțiunii de trafic de influență în formă continuată.

Suspectul Gîrd Aurelian, agent de poliție în cadrul Postului de Poliție Giroc, ar fi pretins și primit de la o persoană (martor în cauză) suma de 13.000 euro, pentru ca, prin intermediul a doi parlamentari, acești bani să ajungă ulterior la un judecător din București.

În schimbul acestei sume de bani, magistratul urma să pronunțe o hotărâre favorabilă în cadrul unui proces civil care avea ca obiect reconstituirea dreptului de proprietate asupra unei suprafețe de teren (10,8 ha situate pe raza comunei Giroc) la care ar fi fost îndreptățită familia martorului.

În acest context, la data de 12 august 2021, în sediul postului de poliție Giroc, suspectul a primit suma de 64.500 lei, echivalentul a 13.000 euro.

Cu aceeași ocazie, suspectul Gîrd Aurelian a mai pretins de la martor, pentru sine, suprafața de 2.000 mp teren intravilan în localitatea Giroc, precum și suprafața de 20.000 mp teren intravilan situat în aceeași localitate, pentru “colaboratorii” polițistului care urmau să rezolve și să decidă punerea în posesie a terenului respectiv.

Terenurile mai sus menționate urmau să fie transferate după ce se obținea punerea în posesie.

De menționat este faptul că, la o simplă consultare a „Studiului de piață privind valorile minime ale imobilelor din județul Timiș – 2021 a rezultat că terenurile pretinse ar valora 2.420.000 euro (110 euro/mp).

Noi cladiri rezidentiale, in curs de autorizare, in Bucuresti

Procurorii DNA fac precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

 

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 3/ mai 2022

Sus
Translate »