RESIDEO

Mixturi asfaltice fabricate și așternute la temperaturi reduse

Temperaturi de producție mai scăzute, importante economii de energie, impact limitat asupra mediului și calitate optimă, acestea sunt doar câteva dintre avantajele mixturilor speciale fabricate la temperaturi cu până la 25oC mai reduse decât fabricarea mixturilor tradiționale. Aceasta este propunerea companiei Viarom pentru optimizarea resurselor și protecția mediului.

Pentru producerea acestor tipuri de mixturi Viarom utilizează aditivi speciali care permit scăderea temperaturii de producție și de compactare și creșterea adezivității bitumului față de agregate.

Aditivii speciali asigură posibilitatea de preparare și de așternere a mixturilor asfaltice la temperaturi mai joase decât cele specificate în normativele referitoare la tehnologia de așternere la cald, fără a diminua calitatea și caracteristicile tehnice ale acestora, reducând atât emisiile în atmosferă, cât și consumul de energie.

Straturile rutiere, alcătuite din aceste mixturi, prezintă stabilitate și rezistență îmbunătățită la solicitări mecanice și termice și își mențin performanțele pe durata de exploatare, ca urmare a adezivității corespunzătoare a bitumului față de agregatele naturale.

În ultimii doi ani, din cantitatea totală de mixtură asfaltică produsă în cadrul companiei Viarom, 20% a fost fabricată cu aditiv special. Mixtura astfel obținută a fost pusă în operă în cadrul lucrărilor de întreținere, reabilitare și modernizare drumuri naționale, județene, comunale și străzi urbane, obținând rezultate foarte bune.

 

Atuuri care fac diferența

  • o producție destinată tuturor tipurilor de stații de mixturi (continue și discontinue),
  • posibilitatea de aplicare la temperaturi mai mici cu aproximativ 20-25oC față de cele pentru mixturi clasice,
  • reducerea temperaturii la începutul compactării cu 20-25oC,
  • posibilitatea stocării pe o perioadă de timp mai mare sau a transportării pe distanțe mai mari,
  • așternerea mixturii asfaltice la temperaturi atmosferice mai mici de 10oC, implicit creșterea sezonului de execuție a asfaltărilor.
Sus
Translate »