Oferte locuri de munca top

Mixul investitional, in continua schimbare

Alternativele pentru investiţii în imobiliare, terenuri și alte tipuri de active sunt în continuă diversificare. La nivel global investitorii pot achiziţiona terenuri forestiere, agricole, zăcăminte de gaz și petrol, însă rămân valabile și opţiunile pentru achiziţia de proprietăţi clasice.

În varianta clasică numai investitorii mari puteau accesa fonduri de investiţii cu randament mare și risc scăzut, dar acest lucru se schimbă iar investitorii de toate tipurile caută active aducătoare de venit și cu volatilitate scăzută.

Consilierii imobiliari de la Knight Frank dau ca exemplu Bulgaria, unde pe măsură ce climatul politic se schimbă către democraţie este posibil ca cetăţenii să înceapă să aibă partea lor din piaţa spaţiilor comerciale sau să investească în terenuri agricole fără să aibă nevoie de milioane de leva.

La nivel internaţional investiţiile în terenurile agricole se dovedesc profitabile având în vedere nevoia în creștere de hrană pentru o populaţie în creștere. Knight Frank are propriul departament pentru acest tip de achiziţii și publică rapoarte privind achiziţiile de terenuri agricole despre rentabilitatea unor astfel de achiziţii.

Achiziţiile de terenuri forestiere se dovedesc profitabile și se adresează investitorilor sofisticaţi. Biserica Anglicană a obţinut o creștere de 24% a valorii pădurilor în exploatare în 2016. În achiziţia de terenuri forestiere contează poziţionarea lor și posibilitatea investitorului de a aștepta în funcţie de preţul cherestelei, potrivit novinite.com.

O altă tendinţă de evoluţie a pieţei de investiţii este crowfundingul folosit pentru achiziţia de proprietăţi imobiliare. Metoda se adresează unei categorii tineri de investitori care folosesc o platformă și înlătură intermediarii și este folosită mai ales pentru tranzacţionarea spaţiilor de birouri din SUA.

 

 

Revista Rasfoieste revista ARENA Constructiilor , editia iunie 2017 (click aici)

TopJobs  –  Oferte locuri de munca in constructii (click aici)

NewsletterPrimesti gratuit stirile ARENA Constructiilor ! click aici!

 

Sus
Translate »