Erdbewegung-Osteuropa

Modificari in programul de 1 mld euro privind investitii in domeniul culturii

Au fost aprobate mai multe modificari care, potrivit oficialilor, vor duce la o implementare mai eficientă a Programului de investiții în domeniul culturii, program cu alocări de un miliard de euro

Potrivit unei ordonanțe de guvern aprobată ieri, va fi desemnată o structură specializată din cadrul Ministerului Culturii și Identității Naționale, care deține expertiza și capacitatea administrativă necesare unui program de anvergură.

Astfel, se prevede că Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale prin Unitatea de Management a Proiectului (UMP) asigură coordonarea, finanţarea, monitorizarea, evaluarea și controlul Programului, în conformitate cu prevederile legale.

Mai mult, actul normativ va completa categoriile de beneficiari ai Programului, cu instituții aflate în subordinea autorităţilor administraţiei publice locale.

Totodată, se vor completa categoriile de terenuri/ construcții aferente obiectivelor/ proiectelor de investiţii, cu cele aflate în proprietatea publică sau privată a unității administrativ – teritoriale.

Normele metodologice privind implementarea programului vor fi aprobate în termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare a ordonanței, prin ordin al ministrului culturii și identității naționale, care va fi publicat apoi în Monitorul Oficial al României, Partea I.

 

 

Citiți și:

Reabilitari de drumuri judetene, cu peste 200 mil lei, in estul tarii

Cu cat s-au scumpit centralele termice si aparatele de aer conditionat

Peste 85 mil euro pentru modernizarea unei a 12 km cale ferata

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/ iul-aug 2019

Sus
Translate »