Oferte locuri de munca top

Modificari pentru Autostrada Tg. Neamt – Iasi

Trei modificări au fost aduse proiectului inițial de construire a Autostrăzii Târgu Neamț – Iași, potrivit studiului de fundamentare lansat ieri în dezbatere publică, pentru zece zile, adică până la data de 30 decembrie 2018.

Modificările prevăd:

* Mutarea nodului rutier din intravilanul localității Târgu Frumos în imediata vecinătate a acestuia, precum și realizarea unui drum de legătură cu o viteza de proiectare mai mare de 90 de km/h. Intersecția drumului de legătură se va face denivelat cu Drumul National DN 28, printr-un nod rutier cu bretele cu o viteză de proiectare de minim 60 de km/h.

* Renunțarea la nodul rutier de la km 61, traseul autostrăzii urmând să fie dezvoltat pe direcția drumului de legătură spre DN 28, în condiții de autostradă. Astfel, drumul de legatură practic dispare, lăsând în locul său o autostradă care se intersectează denivelat cu DN 28.

* Lărgirea DN 28 între nodul rutier reprezentat de intersecția autostrăzii cu DN 28 și intersectia cu by pass Iași.

Partenerul public va fi Ministerul Transporturilor, prin Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Acesta poate să contribuie cu maximum 25% din valoarea totală a investiţiei.

Valoarea estimată este de aproximativ 1,2 miliarde euro cu TVA, respectiv aproximativ 1 miliard euro fără TVA.

Perioada de proiectare și construcție începe de la data semnării contractului de parteneriat public – privat și este estimată să dure 48 de luni.

Durata serviciilor şi lucrărilor aferente proiectului presupune două etape, respectiv:

Etapa 1: Servicii de proiectare şi construcţie autostrada Tg Neamț – Iași în regim de parteneriat public privat – contract cu durata de maximum 48 luni de la semnare.

Etapa 2: Întreţinere şi operare autostrada Tg. Neamț – Iași în regim de autostradă cu taxă pe durata de 26 de ani de la finalizarea etapei nr. 1.

Autostrada Târgu Neamţ – Iași se desfăşoară pe teritoriul judeţului Iaşi și va avea o lungime de 61 km la care se adaugă 7 km reprezentând bretelele nodurilor DN28 și Km 61+000, bretele ce vor fi de asemenea la profil de autostradă. Lungimea totală a traseului construit la profil de autostradă va fi de 68 km.

Autostrada va realiza conexiunea dintre centre economice importante din Moldova (Iași, Pașcani, Botoșani, Bacău, Suceava, Piatra Neamț), cu cele din Transilvania și mai departe, prin vama Borș, cu rețeaua de autostrăzi din Europa.

Autostrada Târgu Mureș – Targu Neamt – Iași – Ungheni, din care face parte acest tronson, va străbate judeţele Mureş, Harghita, Neamţ şi Iaşi şi va avea o lungime totală de aproximativ 320 de km.          

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr.8/ nov-dec 2018

 

Sus
Translate »