Oferte locuri de munca top
ARENA Constructiilor

Nelu Iordache a simulat un imprumut de 11 milioane euro

Nelu Iordache, la data faptelor asociat și administrator al SC Bata Sky Imobiliare SA (fosta Blue Air – Transport Aerian SA), a fost trimis în judecată, în stare de liberate de procurorii DNA pentru săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală în formă continuată și delapidare.

El  a înregistrat în contabilitatea Bata Sky Imobiliare SA, în perioada februarie – aprilie 2011, achiziții fictive de materiale publicitare promoționale în valoare totală de 46.356.636,79 lei, din care TVA în cuantum de 8.972.252 lei.
Prin aceste demersuri a prejudiciat bugetul de stat cu suma de 8.972.252 lei (echivalentul a 2.133.254 euro), reprezentând TVA dedusă în mod nelegal.
Produsele respective ar fi fost achiziționate de la două societăți administrate de inculpatul Imad Ali.
Ulterior, până în luna ianuarie 2014, inculpatul Iordache Nelu și-a însușit în mod necuvenit suma de 47.311.243 lei, pe care a „justificat-o” prin simularea unui împrumut pe care l-ar fi acordat firmei SC Bata Sky Imobiliare SA.

În acest sens, a încheiat un contract prin care a atestat în mod neadevărat că a împrumutat societatea cu suma de 11.000.000 euro.
Acest contract a generat, în sarcina societății, o obligație de restituire a sumei respective în favoarea inculpatului Iordache Nelu, deși în realitate firma nu a încasat niciodată vreun ban, în modalitatea de mai sus.
Fiind audiate în prezenta cauză, inculpatele Băluță (fostă Stancu) Mioara, angajată a unei bănci, și Ilie (fostă Cristescu) Luiza Maria au declarat în mod mincinos că, în perioada 18 – 28 aprilie 2011, în unitatea bancară în care prima își desfășura activitatea, au fost desfășurate operațiuni în sensul celor arătate mai sus, în realitate, nefiind depusă, plătită și retrasă vreo sumă de bani.
Agenția Națională de Administrare Fiscală a declarat că se constituie parte civilă în procesul penal cu suma de 8.988.122 lei.
În cauză s-a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra mai multor bunuri imobile ce aparțin inculpaților Iordache Nelu și SC Bata Sky Imobiliare SA.
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.
Procurorii DNA fac precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

 

Citiți și:

Blocuri cu 15 niveluri pe terenul unei foste fabrici, in pregatire

Bloc cu 12 niveluri, in pregatire in Capitala

Zeci de locuinte, in cadrul unor proiecte aprobate recent

 

 

 

 

Cititi revista ARENA Constructiilor nr 4/ iunie 2018

Sus
Translate »