Oferte locuri de munca top

Noi demersuri pentru Autostrada Sebes-Turda

Continuă formalitățile pentru construirea mult-așteptatei Autostrăzi Sebeș-Turda, astfel că proprietarii a 60 de imobile vor fi expropriați, potrivit unui proiect de Hotărâre de Guvern. Coridorul vizat face parte din Lotul 1 Secțiunea B a Autostrăzii Sebeș-Turda, km 14+000 – 17+000

Suprafața ce va fi expropriată totalizează 48.630 mp. Toate imobilele vizate se află pe raza județului Alba, în localitățile Alba Iulia și Sântimbru.

Valoarea totală a despăgubirilor se ridică la peste 1,83 milioane lei.

În prezent, anumite lucrări, rezultate ca urmare a soluțiilor tehnice proiectate, nu pot fi realizate în întregime în limita coridorului aferent Hotărârii de Guvern nr. 399 din 2014, precum:
* amplasarea bretelelor 3 și 4 ale Nodului Rutier Alba Iulia Nord;
* relocarea utilităților;
* reconfigurarea sensului giratoriu existent;
* accesul și amplasamentul bretelelor 1 și 2;
* accesul proprietăților și amplasarea zidului de sprijin;
* relocarea DN1 – partea de Vest a Autostrăzii;
* relocarea conductelor magistrale de gaz.

Dintre proprietarii despăgubiți, cea mai mare remunerație o vor primi Maria și Constantin Bumu, deținătorii unui teren arabil (fâneață) din intravilanul orașului istoric Alba Iulia. Din cei 5.800 mp pe care îi dețin, aceștia vor ceda pentru proiectul Autostrăzii 2.592 mp. În schimbul acestei suprafețe, proprietarii vor primi 208.008 lei.

Pe locul al doilea în ierarhia despăgubirilor se află Gheorghe Leontin Neamțu, proprietarul unui teren din intravilanul aceluiași municipiu. Din cei 4.810 mp pe care îi deține, acesta va ceda către stat 2.009 mp, în schimbul cărora va primi 161.222,25 lei.

Top 3 este completat de doamna Susa Neamțu, care deține un teren tot în intravilanul reședinței de județ. Dacă suprafața totală pe care o are în proprietate doamna Neamțu se ridică la 4.013 mp, suprafața cedată este de numai 1.563 mp. În schimbul imobilului expropriat, proprietarul va fi despăgubit cu 125.430,75 lei.

„Proiectul Autostrada Sebeș-Turda se întinde pe teritoriul județelor Alba și Cluj, având o lungime totală de 70 km, pe teritoriul județului Alba lungimea fiind de 62,1 km, iar pe teritoriul județului Cluj lungimea fiind de 7,9 km. Scopul realizării acestui proiect este dezvoltarea unui sistem de transport durabil și integrarea acestuia cu rețelele de transport ale Uniunii Europene, reducerea semnificativă a timpilor de parcurs cu îmbunătățirea siguranței și a calității serviciilor spre destinațiile principale la nivel național și european”, arată inițiatorii proiectului.

 

 

Revista Rasfoieste revista ARENA Constructiilor , editia iunie 2017 (click aici)

TopJobs  –  Oferte locuri de munca in constructii (click aici)

NewsletterPrimesti gratuit stirile ARENA Constructiilor ! click aici!

Sus
Translate »