Oferte locuri de munca top

Noi exproprieri pentru reabilitarea DN1

Guvernul intenționează să realizeze noi exproprieri pentru reabilitarea DN1 (E 68), pe tronsonul Brașov – Sibiu, din cadrul Proiectului de reabilitare a drumurilor, etapa a V-a, derulat de CNAIR.

În acest scop, executivul va promova un proiect de lege care vizează completarea unei Hotărâri a Guvernului din 2010 privind declanşarea procedurilor de expropriere a unor imobile proprietate privată situate pe amplasamentul lucrării de utilitate publică ”Reabilitare DN 1 (E 68), Brașov-Sibiu, km 173+800 și km 296+293”.

Astfel, lista de exproprieri va fi completată cu 34 de imobile situate pe raza localității Șinca din județul Brașov. Suprafață totală a acestor imobile este de 38.019 mp.

Suma aferentă despăgubirilor pentru cele 34 de imobile a fost stabilită la 38,13 mii lei.

Această sumă rezultă din raportul de evaluare întocmit de către domnul Gradinaru Nicolae, expert autorizat ANEVAR.

Anterior, în anul 2010 a fost aprobată pentru acest obiectiv declanșarea procedurii de expropriere pentru un număr de 289 de imobile și, de asemenea, a fost aprobată suma de 825 mii lei cu titlu de despăgubire.

Până la acest moment, CNAIR nu a putut intra în posesia tuturor planurilor de expropriere (planuri cu amplasamentul lucrării, vizate de către ANCPI, care să conțină delimitarea suprafețelor și a construcțiilor propuse spre expropriere), respectiv toate documentațiile cadastrale de dezmembrare.

Traficul în zona comunei Șinca prezintă riscuri majore legate de siguranța circulației ca urmare a faptului ca la  km 204- 205, în zonele limitrofe platformei drumului au apărut tasări crăpături și prăbușiri iar apele pluviale infiltrate au accelerat problemele de alunecare a terenului, impunandu-se o consolidare a terenului. Mai mult decât atât, în această zonă se petrec frecvent accidente rutiere cu consecințe deosebit de grave.

 

Cititi revista ARENA Constructiilor

 ARENA Constructiilor nov – dec 2017 (click aici)coperta-ac8-mare  ARENA Constructiilor , oct 2017  (click aici) coperta-ac7

 

Sus
Translate »