Oferte locuri de munca top

Noi reguli pentru extinderea retelelor de energie electrice

O schimbare importantă a prevederilor normative obținută de către lobby-ul marilor dezvoltatori imobiliari vizează extinderea rețelelor de energie electrică.

Astfel, solicitările de extindere a retelei electrice de distributie, formulate de către dezvoltatorii imobiliari sau de persoane fizice, în vederea racordării la curent electric a noilor construcții vor fi soluționate după noi norme, publicate ieri în Monitorul Oficial.

Dacă până acum operatorul de distribuție asigura dezvoltarea și finanțarea rețelei de distribuție pentru extinderea rețelelor de distribuție numai ca urmare a solicitării autorităților publice, acum solicitanți pot fi și un utilizator sau grup de utilizatori.

Nouă metodologie stabilește etapele și procedura de analiză și soluționare a cererilor de electrificare a localităților sau de extindere a rețelei electrice de distribuție, formulate de către autoritățile publice, în baza planurilor de dezvoltare regională și de urbanism, sau de către un utilizator/grup de utilizatori. A fost reglementată inclusiv modalitatea de evaluare a condițiilor de finanțare a lucrărilor respective

De asemenea, noua metodologie se aplică utilizatorilor care au solicitat operatorului dezvoltarea rețelei electrice în vederea racordării, pentru:

 cofinanțarea lucrărilor de investiții necesare dezvoltării rețelei electrice de distribuție, în conformitate cu rezultatele studiului de fezabilitate;

 realizarea rețelelor electrice respective, după caz.

Dezvoltarea rețelei electrice necesare pentru racordarea utilizatorilor individuali dintr-un ansamblu de blocuri de locuințe și/sau de locuințe individuale solicitată de un dezvoltator se realizează în conformitate cu prevederile Regulamentului de racordare.

În cazul în care realizarea investițiilor prevăzute mai sus nu este justificată economic pentru operatorul de distribuție concesionar, acestea se realizează prin cofinanțarea de către autoritățile publice și/sau utilizatorul/grupul de utilizatori persoane fizice și juridice care au solicitat racordarea la rețea în acea zonă.

 

 

Descărcați aici Ordinul ANRE

 

Login Required

 

 

 

 

 

Citiți și:

Peste 5,7 mil euro pentru construirea unei fabrici de mobila

Viitoare apartamente si spatii de birouri, in aprobare

Complex de agrement, proiect al unei firme de constructii

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 6/septembrie 2020

Sus
Translate »