Oferte locuri de munca top

Noi statiuni turistice si noi tipuri de investitii publice

Ce noi așezări vor putea fi atestate ca stațiuni turistice și ce noi tipuri de investiții va finanța statul în acestea a fost stabilit într-un nou proiect de act normativ. Astfel, noi modificări urmează să fie aduse regulilor de finanțarea a investițiilor publice în stațiunile turistice.

Acestea vizează, pe de o parte, atestarea pentru calitatea de stațiune turistică, pentru a putea beneficia de finanțarea de la stat a investițiilor. Pe de altă parte, va fi stabilită posibilitatea de a face investițiii nu numai în rețele de canalizare, ci și în fose și bazine vidanjabile pentru localitățile din zonele montane.

Pentru localitățile situate în zone montane cu relief neuniform sau care cuprind arii protejate în care nu se poate interveni, vor fi permise sisteme de canalizare parțial centralizate cu fose septice și bazine vidanjabile. Pentru acest lucru, trebuie îndeplinită o condiție: pe raza unității administrativ teritoriale nu trebuie să existe deversări necontrolate de ape menajere uzate.

Totodată, potrivit proiectului de act normativ, va fi posibilă atestarea ca staţiune turistică de interes naţional sau local, localitatea ori partea unei localităţi ori zona formată din localități limitrofe sau părți ale unor localități limitrofe, care dispun de resurse naturale şi antropice.

Atestarea staţiunilor turistice se va face de Ministerul Turismului, la solicitarea autorităţilor administraţiei publice locale sau a asociaţiilor de dezvoltare intercomunitară.

De asemenea, ca urmare a numărului mare de localități încadrate în PATN (Legea nr. 190/2009) care prezintă o concentrare mare și foarte mare de resurse turistice, care nu se pot atesta ca stațiuni turistice din cauza neîndeplinirii numărului minim de locuri de cazare, a fost propusă reducerea acestui număr de la 100 de locuri de cazare la 50 de locuri.

 

 

Citiți și:

250 apartamente, in autorizare, in apropierea Capitalei

Ansamblu de vile, in pregatire, la malul marii

Un proiect va fi demarat chiar daca vor scadea vanzarile de apartamente

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 6/ sept 2019

Sus
Translate »