Oferte locuri de munca top

Norme noi pentru lucrarile de infrastructura

Noi norme pentru avizarea, autorizarea, coordonarea și execuția lucrărilor de infrastructură tehnico-edilitare și stradale în București (atasate) urmează să fie aprobate de către autoritățile locale.

Scopul modificării normelor este deblocarea unor șantiere la care beneficiarii sau administratorii au reclamat faptul că lucrările nu pot continua din cauza unor neconcordanțe legislative.

Noul proiect de hotarâre conține lista documentelor necesare pentru obținerea avizului Comisiei de coordonarea proiectării lucrărilor de infrastructură, și lista documentelor necesare pentru obținerea avizului de intervenție în domeniul public

De asemenea, este publicată documentația necesară obținerii certificatului de urbanism  aferent rețelelor tehnico-edilitare și stradale, precum și lista documentelor necesare pentru emiterea acordului/ autorizației administratorului drumului.

În prezent, atât la nivelul Administrației Străzilor, cât și al administrațiilor domeniului public ale Sectoarelor 1- 6 există solicitări ale beneficiarilor/administratorilor de rețele tehnico edilitare pentru realizarea de lucrări la branșamente /racorduri la rețelele existente în zonă, nesoluționate din cauza unor neconcordanțe legislative.

Edilii invocă neconcordanțele apărute în cuprinsul legii 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții ca urmare a modificărilor intervenite prin Legea 138/2019 și prin Legea 7/2020.

 

 

 

 

 

Citiți și:

Doua proiecte rezidentiale cu peste 200 apartamente, propuse in provincie

Fabrica noua, in pregatire pe mai mult de 2 ha

Investitori straini pregatesc noi spatii de birouri in Bucuresti

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/iulie-august 2020

Sus
Translate »