Oferte locuri de munca top

Nou in programele de instalare a sistemelor fotovoltaice

Cei interesați să obțină finanțare nerambursabilă în cadrul Programului Casa Verde Fotovoltaice încă mai pot depune dosarele de înscriere. Din cele opt regiuni pentru care există apeluri în Program, București – Ilfov rămâne în continuare pe primul loc, cu cele mai multe fonduri care încă pot fi accesate, de aproape 20 de milioane de lei.

Regiunea Nord-Est este singura zonă pentru care fondurile nu au fost suficiente, depunându-se proiecte cu o valoare mai mare decât cea care a fost alocată. Cu aproape 9.700 lei au fost depășite fondurile disponibile în acest apel.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Valoarea contractului de finanțare este de 536 milioane lei, sumă asigurată din Programul Operațional Regional (POR).

Valoarea totală a finanțării acordate pentru acest program se ridică la aproximativ 656 milioane lei, Administrația Fondului pentru Mediu asigurând, din Fondul pentru Mediu, sumele necesare pentru regiunea București – Ilfov.

Finanţarea se acordă în procent de până la 90% din valoarea totală a cheltuielilor eligibile, în limita sumei de 20.000 lei. Suma finanţată de AFM se scade de către instalatorul validat din valoarea totală a facturii, iar diferenţa se suportă de către beneficiarul final, din surse financiare proprii.
Fotovoltaice pentru gospodăriile izolate neracordate la rețeaua de distribuție a energiei electrice

De asemenea, sesiunea de depunere a dosarelor de finanțare în cadrul Programului privind instalarea de sisteme fotovoltaice pentru gospodăriile izolate neracordate la rețeaua de distribuție a energiei electrice a fost prelungită până la data de 31 ianuarie 2020.

Scopul programului îl reprezintă creşterea eficienţei energetice, îmbunătăţirea calităţii aerului şi reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră prin producerea de energie electrică din surse regenerabile la locuinţele situate la cel puţin 2 km faţă de reţeaua naţională de distribuţie a energiei electrice şi prin reducerea utilizării combustibililor convenţionali.

Programul se adresează unităților administrativ-teritoriale care se regăsesc în lista potenţialilor beneficiari pentru care se pot depune cereri de finanțare, numărul de gospodării şi sumele alocate acestora, publicată pe site-ul AFM.

Suma alocată sesiunii de finanțare pentru acest an este de 230 milioane lei.

Finanţarea nerambursabilă acordată de AFM este în procent de 100% din valoarea cheltuielilor eligibile, dar nu mai mult de 25.000 lei inclusiv TVA, pentru fiecare sistem fotovoltaic care deserveşte o gospodărie. Finanţarea se acordă eşalonat, în interiorul perioadei de valabilitate a contractului de finanţare şi pe măsura implementării proiectului.

În cadrul unei sesiuni de finanţare, solicitantul poate depune o singură cerere de finanţare pentru o parte sau pentru toate gospodăriile cuprinse în lista potenţialilor beneficiari publicată pe site-ul AFM. Pentru fiecare gospodărie se poate obţine finanţare o singură dată.

 

 

 

Citiți și:

Un mare retailer va cumpara un teren 1,6 mil euro

Un dezvoltator imobiliar pregateste un nou parc industrial

Viitor parc industrial pe aproape 34 ha

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/nov – dec 2019

 

Un comentariu;

  1. Alexe.Ghiorghe said:

    Bună ziua ma numesc Alexe Ghiorghe am depus actele dosar aprobat AFM cind se începe instalarea ?

Sus